Ceva si despre oamenii buni

Ceva si despre oamenii buni
Stacking hands of young teen student, teamwork, togetherness and cooperation concept

Ce anume ne face sa fim oameni buni si cetateni buni ? Este foarte dificil de raspuns la aceasta intrebare,  deoarece fiecare dintre noi se poate gandi la un raspuns diferit. Multi dintre noi se pot gandi ca a fi bun cetatean inseamna ati plati taxele , impozitele si a respecta legea. Dar este oare […]

Ce anume ne face sa fim oameni buni si cetateni buni ? Este foarte dificil de raspuns la aceasta intrebare,  deoarece fiecare dintre noi se poate gandi la un raspuns diferit. Multi dintre noi se pot gandi ca a fi bun cetatean inseamna ati plati taxele , impozitele si a respecta legea. Dar este oare suficient ?

Nu pentru toata lumea. Cetatenii buni nu isi servesc numai propriul interes , ci mai degraba inteleg ca prin actiunile si faptele lor pot afecta pe ceilalti. Cetatenii buni sar in ajutorul celor care au nevoie, fara prejudecati si fara egoism. Acestor oameni le pasa de comunitatea in care traiesc.

Cu o floare nu se face primavara,  dar daca  oamenii buni isi unesc eforturile pot constitui o forta puternica si pot face o comunitate puternica.

Daca intrebam  intamplator „ce este o persoana buna?” sau „ce este o viata buna?” probabil ca vom primi tot felul de raspunsuri. Aceste răspunsuri sunt diferite, deoarece fiecare are propriile idei și pareri despre ceea ce ar trebui. Pentru mulți, o persoană buna este cineva care duce o viata buna, sau cineva care ajuta  alte persoane. Pentru unii, o persoană buna ar putea fi cineva care pune pe altii pe primul loc si este de încredere. Acelasi lucru este valabil și pentru raspunsurile pe care le-am primi la intrebarea „ce este o viata buna?” La fel cum existau opinii diferite despre ceea ce este o persoana buna, vom  avea și pareri diferite despre ceea ce este viata buna. S-ar putea sa primim raspunsuri, de la petrecerea timpului cu familia cuiva până la a avea multi bani. Aceste raspunsuri variaza in functie de valorile individuale si de viziunea asupra lumii a fiecaruia.

A fi o persoana buna este mult mai mult decat ceea ce altii par sa iti acorde credit. Multi oamenii nu inteleg ca sunt oameni care au inimi bune si sunt mereu acolo pentru alti oameni, acestia trebuie să se confrunte cu multă negativitate, deoarece multi oamenii tind sa asocieze bunatatea cu slabiciunea. Dar, de fapt, este complet opusul. Cand esti o persoana buna, esti cel mai puternic om care există. Tu esti cel care oamenii apeleaza ori de cate ori au nevoie de ajutor sau sfaturi. Iar in final, tu omule bun, esti cel pentru care oamenii vor fi întotdeauna recunoscatori pentru ca viata lor nu ar mai  fi aceeasi fara tine.

Daca nu ar fi existat oameni buni, motanelul Tomita ar fi avut un sfarsit tragic . Daca nu ar fi existat oameni buni, familia lui Tomita ar fi suferit. Dar faptul ca acesti oameni buni exista, oamenii pot fi recunoscatori si fericiti ca fara ei viata nu ar mai fi aceeasi.


Distribuie articolul