Comandantul și secundul navei de tipul bulk-carrier pe nume „Wakashio” s-au dovedit a fi vinovați pentru un incident major de poluare cu produse petroliere

Comandantul și secundul navei de tipul bulk-carrier pe nume „Wakashio” s-au dovedit a fi vinovați pentru un incident major de poluare cu produse petroliere
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Comandantul și secundul navei de tipul bulk-carrier pe nume „Wakashio” s-au dovedit a fi vinovați pentru un incident major de poluare cu produse petroliere

( MI News Network ) Comandantul împreună cu secundul, MV Wakashio, care a eșuat pe recifele de corali din Mauritius, au fost acuzați ca fiind vinovați pentru punerea in pericol a navigatiei. Comandantul vasului a mărturisit că a băut moderat în timpul unei petreceri organizată pe MV Wakashio, când nava a eșuat anul trecut, în […]

( MI News Network )

Comandantul împreună cu secundul, MV Wakashio, care a eșuat pe recifele de corali din Mauritius, au fost acuzați ca fiind vinovați pentru punerea in pericol a navigatiei. Comandantul vasului a mărturisit că a băut moderat în timpul unei petreceri organizată pe MV Wakashio, când nava a eșuat anul trecut, în iulie.

Aproximativ 1.000 de tone de combustibil s-au vărsat în apă, provocând o urgență de mediu. Mauritius este cunoscut pentru recifele sale de corali curate și este o destinație populară printre turiștii din întreaga lume.

Comandantul navei pe nume Sunil Kumar Nandeshwar și Hitihanillage Subhoda Janendra Tilakaratna, secundul navei, au fost găsiți vinovați în conformitate cu legea privind transportul comercial din 2007 de către un tribunal din Port Louis.

Nandeshwar a spus că i s-a ordonat să navigheze în apropiere de coasta statului Mauritius. Acest lucru se datora faptului că în acest fel membrii echipajului puteau obține semnal la reteaua de telefonie mobila pentru avorbi cu membrii familiei.

Nava a esuat la Pointe d’Esny, un sanctuar binecunoscut pentru animale sălbatice rare. Zona conține zone de corali de importanță internațională.

Ancheta a relevat că ofițerului serviciu  i s-a permis să fie la petrecere. Acest lucru a indicat, de asemenea, că nu s-a aasigurat  dacă navigația navei era în regulă.

Comandantul Nandeshwar a transmis scuze pentru daunele rezultate. Secundul Tilakaratna a pledat instanței pentru clemență, spunând că nu și-a întâlnit familia din momentul în care a fost arestat.

Cei doi urmeaza sa fie condamnati pe 27 decembrie 2021.

Greenpeace Africa ar fi avertizat la momentul accidentului că mai multe „mii” de specii de animale riscă să-și piardă viața din cauza poluarii. De asemenea, a menționat că ar avea un impact grav asupra economiei, sănătății și securității alimentare din Mauritius.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta