Comandantul unei nave comerciale a violat o cadeta și ar fi încercat sa violeze o alta dupa ce le-a drogat

Comandantul unei nave comerciale a violat o cadeta  și ar fi încercat sa violeze o alta dupa ce le-a drogat
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Comandantul unei nave comerciale a violat o cadeta și ar fi încercat sa violeze o alta dupa ce le-a drogat

( Rețeaua de știri MI ) O navă comerciala naviga în apele Oceanului Atlantic când un comandant de navă a chemat pe cele  doua cadete ale Academiei Marinei Comerciale din SUA care efectuau stagiul de pregătire pe nava, în cabina sa și le-a dat fiecăruia câte ceva de băut. La scurt timp, studentele au început […]

( Rețeaua de știri MI )

O navă comerciala naviga în apele Oceanului Atlantic când un comandant de navă a chemat pe cele  doua cadete ale Academiei Marinei Comerciale din SUA care efectuau stagiul de pregătire pe nava, în cabina sa și le-a dat fiecăruia câte ceva de băut.

La scurt timp, studentele au început să simtă că ceva nu este în regulă.  Odată ce au fost in incapacitatea de a se apara, comandantul navei a violat o cadeta și a încercat un atac sexual asupra celeilalte, conform acuzațiilor facute de  Garda de Coastă americana.  Plângerea care a fost depusă în august susține că comportamentul lui John Merrone comandant de nava, a fost flagrant, drept urmare brevetul sau de comandant de nava urmează sa fie revocat.

Garda de Coastă americana este întotdeauna responsabilă pentru investigarea rapoartelor de abuzuri pe nave. Poate anula brevetele de care au nevoie marinarii pentru a lucra pe nave pentru mai multe încălcări începând de la consumul de alcool și droguri până la atacuri si abuzuri.

Garda de Coastă a menționat în declarația sa că a inițiat cea mai recentă inspecție de îndată ce a aflat de acuzațiile studentelor care au avut loc în 2021. Comandantul Marrone a negat acuzațiile într-un dosar la Garda de Coastă.

Cazul lui Marrone vine atunci când Academia Marină Comercială din SUA și industria maritimă se confruntă cu, controlul hărțuirii și abuzurilor sexuale pe care studenții spun că le-au întâlnit atunci când erau angajați și se antrenau pe mare.  În 2021, o studenta de la  academie a publicat un articol în care menționa cum ar fi fost violată de supervizorul ei când făcea parte din programul de formare obligatoriu Sea Year al școlii.

Aceste acuzații au provocat indignare în lumea maritimă, ducând la noi reforme și încurajând victimele agresiunilor sexuale pe mare să vorbească.

Încă o studentă a vorbit în iunie, spunând că a fost hărțuită în mod repetat de comandantul navei. Era îngrozită, așa că a ales să doarmă într-o toaletă, ținând în mână un cuțit la îndemâna pentru siguranța.  Pe fondul controversei, o inspecție din 2022 a constatat că politicile academiei federale au deschis calea pentru bariere semnificative în calea investigației și raportării presupuselor atacuri. O cultură a fricii a împiedicat astfel de victime sa aducă acuze.

Un administrator maritim, a spus că o schimbare de cultură este necesitatea momentului și că agenția și-a consolidat protecția pentru studenți. Agenția a subliniat standarde noi și stricte de siguranță pe care firmele de transport maritim trebuie să le îndeplinească pentru studenții academiei în timpul programului de formare.

Nu este prima dată când comandantul  Marrone este acuzat de viol. În 2011, o femeie a ajuns la un spital bătută. Ea a spus că Merrone a violat-o în apartamentul său din Florida Keys, conform dosarelor judiciare, care includeau mărturia asistentei medicale care a examinat-o pe acea femeie. Merrone a fost arestat și condamnat la doi ani de închisoare pentru agresiune, dar condamnarea a fost ulterior anulată de o curte de apel. Garda de Coastă a informat CNN că nici măcar nu a avut cunoștință de sentință până când nu a fost anulată la doi ani după cele întâmplate, așa că nu au fost luate măsuri împotriva lui.

Pe măsură ce cazul este anchetat, Marrone continuă să dețină brevetul de comandant. Aceasta înseamnă că este liber să navige.

Un director al companiei de transport maritim la care este angajat Merrone a declarat pentru CNN că acesta a demisionat în 2021, iar plecarea nu are legătură cu acuzațiile. Oficialul a menționat că firma nu a primit, acuzațiile de agresiune sexuală sau plângeri de hărțuire împotriva lui Merrone în timp ce acesta era angajat. Totodată, compania a cooperat cu anchetă efectuată de Garda de Coasta a SUA.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta