Conducerea Primăriei Vaslui, ședință cu directorii unităților de învățământ

Conducerea Primăriei Vaslui, ședință cu directorii unităților de învățământ
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Conducerea Primăriei Vaslui, ședință cu directorii unităților de învățământ

( Robo Știri ) Pe 6 aprilie, reprezentanții unităților de învățământ din municipiul Vaslui au avut o întâlnire de lucru cu primarul Vasile Pavăl, viceprimarii Cătălin Mîndru și Lucian Braniște și directorul executiv Eugen Boț, ședință la care au fost invitați și directorii unităților de învățământ privat din oraș. A fost supusă analizei situația grădinițelor, […]

( Robo Știri )

Pe 6 aprilie, reprezentanții unităților de învățământ din municipiul Vaslui au avut o întâlnire de lucru cu primarul Vasile Pavăl, viceprimarii Cătălin Mîndru și Lucian Braniște și directorul executiv Eugen Boț, ședință la care au fost invitați și directorii unităților de învățământ privat din oraș.

A fost supusă analizei situația grădinițelor, școlilor și liceelor, modul în care funcționează în perioada vacanței prelungite, problemele deosebite cu care se confruntă unele dintre aceste instituții, precum și bugetul de care acestea au nevoie pentru a asigura în continuare cele mai bune condiții de desfășurare a actului instructiv-educativ.

Primarul municipiului a anunțat că prioritatea finanțării în anul calendaristic 2021 va fi constituită de îndeplinirea obligațiilor trasate de organele de control (Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratului de Polițiel Județean), precum și asigurarea sumelor necesare suplimentării de la bugetul local a costului per-elev, conform prevederilor legale în domeniu. S-a reiterat necesitatea consumului rațional de utilități în perioada vacanței, având în vedere impactul pozitiv al acestor economii asupra susținerii altor cheltuieli. Totodată, s-a cerut deschiderea terenurilor de sport ale școlilor și liceelor din oraș pentru elevii care doresc să desfășoare activități sportive în perioada vacanței. Viceprimarul Cătălin Mîndru a rugat unitățile de învățământ să intervină pentru ca aceste terenuri să devină atractive pentru copii, astfel încât aceștia să fie atrași către sport și activități recreative în siguranță.

Directorii unităților de învățământ au supus atenției conducerii Primăriei Vaslui problemele a căror rezolvare este posibilă prin alocări de la bugetul local, primind garanții că, la fel ca și în ceilalți ani, fiecare solicitare va fi tratată cu responsabilitate și soluționată favorabil, astfel încât cadrele didactice și elevii să continue învățarea în cele mai bune condiții posibile.

Directorul executiv Eugen Boț i-a rugat pe reprezentanții unităților de învățământ să nu ezite în a aduce la cunoștință situațiile deosebite pe care le întâmpină, astfel încât să se poată interveni din timp pentru rezolvarea lor.


Distribuie articolul