Copiii baronilor locali, cei mai nefericiti copii din Romania

Copiii baronilor locali, cei mai nefericiti copii din Romania
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Copiii baronilor locali, cei mai nefericiti copii din Romania

In aceasta scurta povestire ma adresez voua milioanelor de romani care, la fel ca mine, am avut norocul sa nu ne nastem fii de baroni locali. Viata noastra este o poveste minunata, nu ca a unei odrasle de baron. Personal imi imaginez chinurile zilnice pe care acesta acestuia ii este dat sa treaca. Trezirea se […]

In aceasta scurta povestire ma adresez voua milioanelor de romani care, la fel ca mine, am avut norocul sa nu ne nastem fii de baroni locali. Viata noastra este o poveste minunata, nu ca a unei odrasle de baron. Personal imi imaginez chinurile zilnice pe care acesta acestuia ii este dat sa treaca. Trezirea se face pe la amiaza, capul ii vuieste, dupa petrecerea de la club de noaptea trecuta, bine ca acum avem interdictii datorita pandemiei. Dar in timpul cand pandemia nu exista ce putea el sa faca, unde sa se duca azi. In Austria la schi, in Dubai la shopping, in Cipru la plaja. Credeti ca este asa de usor sa te decizi. In fine dupa ce se decide, apar noi probleme, traieste intr-o tara saraca iar aeroporturile pentru multi dintre ei sunt la sute de kilometric si drumurile sunt asa de proaste. In mod normal isi doreste un aeroport langa casa.

Chinurile nu se termina nici cand ajunge la destinatie, pe ce sa cheltuiasca banii. Cat poti sa mananci si sa bei. Bun, odrasla de baron se apuca de cumparat, ceasuri de aur, bijuterii, etc, dar acestea il plictisesc deja, a mai cumparat si ieri si zilele trecute.

Imagineaza-ti prin ce chinuri ar trebui sa treci, daca ai fi copil de baron local. Te intorci acasa in Romania, unde te asteapta aceeasi rutina si plictiseala, restaurant, baruri, cluburi, cazinouri, iarasi dureri de cap. Viata chiar ca nu are farmec, nu are sens. Dar noi cei multi nu suntem odrasle de baroni. Pentru noi viata este plina de surprize, intr-un cuvant viata are sens. Tu cel care nu esti copil de baron, te trezesti dimineata devreme, nu te doare capul, nu ai probleme cu programul zilei, pornesti imediat dis-de- dimineata la serviciu, deoarece nu poti alege intre Austria si Dubai. Te intalnesti imediat cu viata adevarata, cu tara ta natala, esti liber sa injuri nestingherit cand urci in metroul sau autobuzul jegos plin de miesme.

Dezordinea este armonioasa oriunde te sucesti si te rasucesti, totul dar absolut totul este o provocare, viata are sens cu adevarat deoarece este o lupta. Zilnic, muncesti si lupti ca un erou pentru un salariu simbolic, te simti cu adevarat cetatean important, ce mai un om implinit. Fiecare zi iti aduce cantitati noi de adrenalina. Ce iti mai poti dori, mai mult. Ce sunt alea milioane de euro, avioane, hoteluri luxoase, shopping la Dubai. Plictiseala, nefericire totala. Intr-un cuvant, o viata ratata. Noi, milioanele de oameni suntem fericitii acestei tari. Si aici si pe lumea cealalta, pentru ca dupa cum scrie Sfanta Scriptura – “Nu va trece bogatul in Rai, cum nu va trece camila prin urechile acului.”

Sincer ii compatimesc profund pe odraslele de baroni locali, pentru faptul ca ei sunt cei mai tristi, si ma gandesc ca noi cu ce putem sa-i ajutam? Dumneavoastra care nu sunteti copii de baroni, ce spuneti? Ce propuneri aveti? Ii ajutam pe 6 decembrie sa fie fericiti impreuna cu noi. Cineva va trebuie sa aplice legea privind confiscarea extinsa a averei acumulate pe cai ilegale.


Distribuie articolul