Costurile de transport maritim au scăzut cu 25%, dar criza lanțului de aprovizionare continuă

Costurile de transport maritim au scăzut cu 25%, dar criza lanțului de aprovizionare continuă
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Costurile de transport maritim au scăzut cu 25%, dar criza lanțului de aprovizionare continuă

( MI News Network ) Costul suportat pentru transportul containerelor cu marfa, peste Oceanul Pacific dinspre China in SUA, a scăzut cu peste un sfert în ultimele șapte zile, cea mai mare scădere din ultimii doi ani, a precizat intr-un articol Wall Street Journal. Acest lucru se aplică numai tarifelor premium, nu unui contract de […]

( MI News Network )

Costul suportat pentru transportul containerelor cu marfa, peste Oceanul Pacific dinspre China in SUA, a scăzut cu peste un sfert în ultimele șapte zile, cea mai mare scădere din ultimii doi ani, a precizat intr-un articol Wall Street Journal. Acest lucru se aplică numai tarifelor premium, nu unui contract de transport normal, majoritatea importatorilor de marfuri nu incheie un asemenea contract premium.

Scăderea tarifelor indică faptul că cererea în creștere pentru exporturile asiatice a început să se relaxeze. Cu toate acestea, directorii de transport maritim au spus că va dura luni de zile pentru ca blocajul navelor din afara porturilor de pe coasta de vest a SUA să dispară.

Scăderea tarifelor de transport maritim a coincis cu încetarea sezonului de vârf in transportul maritim, care începe din august, când importatorii americani încep să încarce mărfuri înainte Craciun.

Costul transportului unui container din China pe coasta de vest a SUA a scăzut cu 26% săptămâna trecută, comparativ cu cel din săptămâna precedentă, raportat la 13.295 de dolari. Datele au fost furnizate de Freightos Baltic Index. Cifrele sunt încă de peste trei ori mai mari de la începutul anului 2021, când ar fi fost taxat la 4.200 de dolari.

Cererea continuă de a asigura spațiu pe nave pentru containere, a fost în ultima vreme atât de mare încât mai mulți importatori din SUA, au inchiriat propriile nave pentru a aduce gadget-uri, obiecte de decor și alte marfuri înainte de Crăciun din China.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta