COVID 19 face ravagii: cadre medicale si pacienti revoltati, medici fãrã mãsti de protectie

COVID 19 face ravagii: cadre medicale si pacienti revoltati, medici fãrã mãsti de protectie
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • COVID 19 face ravagii: cadre medicale si pacienti revoltati, medici fãrã mãsti de protectie

INCONSTIENTÃ… 25 de noi cazuri de îmbolnãviri cu COVID 19, s-au înregistrat doar într-o singurã sectie a Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui. Este vorba despre opt pacienti si 17 cadre medicale de la Sectia de Boli Interne care au fost transportati la unitatea sanitarã din Bârlad dupã ce au fost confirmati cu coronavirus. Este al […]

INCONSTIENTÃ… 25 de noi cazuri de îmbolnãviri cu COVID 19, s-au înregistrat doar într-o singurã sectie a Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui. Este vorba despre opt pacienti si 17 cadre medicale de la Sectia de Boli Interne care au fost transportati la unitatea sanitarã din Bârlad dupã ce au fost confirmati cu coronavirus. Este al doilea focar de COVID-19 cu care Judeteanul se confruntã de la începutul pandemiei. Dacã primul, cel de la Pneumologie, a fost gestionat corespunzãtor, rãspândirea virusului fiind stopatã prin carantinarea totalã a sectiei pe o perioadã de douã sãptãmâni, acesta din urmã face ravagii atât în rândul pacientilor cât si în rândul angajatilor unitãtii.

 Asta si din cauzã cã Spitalul Judetean din Vaslui este singurul din judet care are sectie de Boli Interne. Întrunitã într-o sedintã de urgentã cu personalul sectiei respective, conducerea spitalului a luat decizia de a nu carantina Medicala pe motiv cã asta ar lovi în bugetul unitãtii. „Mai putini bolnavi internati, mai putini bani decontati de la Casa de Asigurãri de Sãnãtate” li s-a transmis angajatilor, înainte de a fi trimisi înapoi la muncã.

 Acestia din urmã se tem pentru sãnãtatea lor, a familiilor lor, dar si a pacientilor, motiv pentru care, prin intermediul ziarului Vremea Nouã, au tras un semnal de alarmã autoritãtilor sanitare din judet dar si celor de la nivel central. „Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui riscã sã devinã un al doilea caz Suceava. Avem pacienti care la internare sunt testati pentru COVID-19, rezultatele vin negative, dar dupã câteva zile se pozitiveazã. Ieri au fost confirmati cu coronavirus cinci pacienti, marti trei, luni alti trei. Oamenii se îmbolnãvesc în spital de COVID-19 si situatia e tinutã secret, de teamã cã nu ne vom atinge indicatorii si astfel vom pierde bani de la Casã. Lumea trebuie sã stie ce se întâmplã aici, autoritãtile sanitare trebuie sã ia mãsuri, pentru cã în situatii de astea nu banii primeazã, ci sãnãtatea noastrã, a celor care lucrãm în spital si a pacientilor”, ne-a transmis o asistentã medicalã, sub protectia anonimatului. La fel de grav sau poate mai grav este si faptul cã în ciuda acestor explozii de cazuri, la Spitalul Judetean încã mai sunt medici, unii chiar sefi de sectii, care, în continuare, refuzã sã poarte materialele de protectie, spre disperarea colegilor si a bolnavilor. Acestia merg pe ideea cã toatã lumea trebuie sã treacã odatã si-odatã prin aceastã boalã, neluând în seamã cã multi dintre pacientii care le trec prin mâini au comorbiditãti pentru care o infectare cu coronavirus le-ar putea grãbi sfârsitul. ( stire preluata din ziarul Vremea Noua Vaslui )


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta