COVID India, în pragul colapsului: 17,6 milioane infectați, oamenii mor în fața spitalelor

COVID India, în pragul colapsului: 17,6 milioane infectați, oamenii mor în fața spitalelor
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • COVID India, în pragul colapsului: 17,6 milioane infectați, oamenii mor în fața spitalelor

( Elena Andrei – Newsweek ) India se află într-o situație catastrofală provocată de Covid-19: 323.144 de noi infecții au fost înregistrate marți, crescând totalul la 17,6 milioane, cu 2.771 de decese și un sistem de sănătate prăbușit. Marea Britanie, UE, SUA, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au început să trimită echipamente medicale, rezervoare […]

( Elena Andrei – Newsweek )

India se află într-o situație catastrofală provocată de Covid-19: 323.144 de noi infecții au fost înregistrate marți, crescând totalul la 17,6 milioane, cu 2.771 de decese și un sistem de sănătate prăbușit.

Marea Britanie, UE, SUA, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au început să trimită echipamente medicale, rezervoare de oxigen, iar Israelul trimite ventilatoare și materiale pentru vaccinuri.

Marea Britanie a trimis de urgență nouă containere cu materiale sanitare, inclusiv 495 concentratoare de oxigen, 120 de ventilatoare neinvazive și 20 de ventilatoare manuale.

SUA au declarat că vor trimite 60 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca în India și alte țări ce se confruntă cu mari probleme.

Forțele armate din India și-au pus la dispoziție echipamentele, facilitățile și personalul medical pentru lupta împotriva pandemiei scăpate de sub control.

În întreaga populație de 1,3 miliarde de indieni, boala Covid-19 poate face ravagii de neimaginat în lipsa echipamentelor speciale pentru formele grave.

Imagini tulburătoare cu bolnavi murind în fața spitalelor din cauza lipsei de locuri și de tratament cu oxigen au făcut înconjurul lumii.

Au loc înmormântări în masă la crematorii și cimitire. Familiile sunt forțate să-și incinereze rudele în parcări și pe diverse locuri virane, decât să aștepte zile pentru un loc la crematorii.


Distribuie articolul