Cu drag, USR municipiul Vaslui

Cu drag,  USR municipiul Vaslui

Dragi vasluieni, Vă adresăm aceste gânduri acum când doar puține ore ne mai despart de un alt an. Obișnuim, fiecare dintre noi, ca, la sfârșit de an, să privim înapoi la ce am făcut și să ne gândim la ceea ce ne dorim pentru noul an, să facem bilanțuri, să tragem linii, să facem planuri. […]

Dragi vasluieni,

Vă adresăm aceste gânduri acum când doar puține ore ne mai despart de un alt an.

Obișnuim, fiecare dintre noi, ca, la sfârșit de an, să privim înapoi la ce am făcut și să ne gândim la ceea ce ne dorim pentru noul an, să facem bilanțuri, să tragem linii, să facem planuri.

Pentru noi, membrii Uniunii Salvați România din municipiul Vaslui ora bilanțului înseamnă, mai curând, să ne gândim la ceea ce am fi putut face mai bine, mai frumos, mai util pentru dumneavoastră, comunitatea aceasta cu oameni frumoși și harnici, dornici de înnoire, atenți la problemele orașului în care trăim și dornici de progres.

Suntem tineri în politică și ne-am bucurat de sprijinul dumneavoastră acordat acum un an, am intrat în administrația locală cu gândul de a realiza lucruri trainice pentru comunitatea în care trăim, dorind să schimbăm fața politicii, dorind să facem „o țară ca afară”, țara aceea din care să nu ne mai plece copiii, țara aceea în care fiecărui român să îi fie bine, țara oamenilor fericiți.

Am votat în cadrul Consiliului Local al municipiului Vaslui hotărâri importante pentru această urbe, hotărâri legate de bugetul local, modernizarea infrastructurii rutiere, a transportului public, a infrastructurii școlare, am acordat atenție și sprijin  celor tineri și inițiativelor acestora, am înțeles că politica locală nu trebuie să fie doar promisiuni, ci fapte. Am învățat că a te implica în administrația locală înseamnă a-l aduce pe cetățean lângă tine, înseamnă să îl asculți, să îl înțelegi, să empatizezi cu problemele acestuia și să îl implici. A face bine în politica locală înseamnă să te gândești că acest bine înseamnă o realizare de care să se bucure vecinul tău, un coleg, oamenii pe lângă care treci zilnic pe stradă, copilul care-ți zâmbește vesel când te întâlnești cu el.

Am trăit în acest an, mai intens ca oricând, sentimentul apartenenței la comunitate, știm că această comunitate e casa în care trăim toți, ceea ce lăsăm copiilor noștri, grija pe care le-o purtăm celor în nevoie, mâna pe care o întindem atunci când mâna celui de lângă noi tremură. Umăr lângă umăr, inimă lângă inimă am fost prezenți în momentele dificile prin care au trecut semenii noștri și am înțeles să fim alături de cei care ne-au acordat încredere, implicându-ne în acțiuni de suflet, în care am fost alături de bolnavii din Spitalul Județean de Urgență sau de copiii pentru care Moș Crăciun însemna doar o dorință.

De câte ori, în viață, nu am auzit că menirea unui om pe acest pământ este să sădească un pom, să clădească o casă și să dea naștere unui copil? Pentru noi, menirea e să lăsăm o pădure trainică în urma noastră, o pădure de oameni alături de care să trăim, o pădure de oameni pe care să ne bazăm și pentru care să muncim. Să clădim o casă înseamnă să avem grijă ca fiecare om al acestui oraș să se simtă „ACASĂ”, ca fiecare tânăr să simtă că acesta este spațiul în care vrea să trăiască, să întemeieze o familie, să își construiască viața. Să dăm naștere unui copil înseamnă să facem mii de copii fericiți, să le deschidem curtea școlii ca să se poată juca, să le veghem joaca zâmbind pe minunata „Alee a copilăriei”, să le oferim cadrul de exprimare tinerilor, să îi susținem în proiectele lor.

Ce ne dorim pentru noul an ?

Ne dorim să ne rămâneți alături, ne dorim să avem mai mult curaj și implicare pentru proiectele dedicate dumneavoastră, ne dorim să fiți parte activă din acestea, ne dorim ca bugetarea participativă să nu rămână doar un proiect, ci să se materializeze în proiecte propuse de dumneavoastră, aduse în atenția Consiliului Local, votate și implementate cu participarea și sub supravegherea dumneavoastră.

Ne dorim să construim o inimă mare cât acest oraș, o inimă care să ne cuprindă pe toți, o inimă care să bată la fel pentru toți.

Ne dorim ca Uniunea Salvați România să nu fie doar sigla unui partid politic, ci oameni care știu să vă asculte, să vă implice și să rezolve problemele orașului, oameni care pun umărul și construiesc.

Și cum „Unde nu cad ploile, nu au cum să crească flori,

                        Unde nu sunt oameni buni, nu există sărbători.”,

vă dorim un an bun, cu sănătate și împliniri, cu proiecte îndrăznețe înfăptuite, cu bucurii și fapte bune! Să ne fie casa-casă, să ne fie masa-masă, să ne râdă soarele în față în fiecare zi!

A nins peste oraș frumos ca în povești și plugușorul stă să pornească.

Să primim cum se cuvine urătorii!

La mulți ani, dragii noștri vasluieni! La mulți ani, Vaslui!

Cu drag,

USR municipiul Vaslui,

Președinte, Prof. Mîndru Cătălin – Emil!


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta