Cum au reacționat copiii când au scăpat de buda din curte. „O fetiță se învoia și petrecea timpul la toaleta din școală pentru că ăla era cel mai frumos loc pe care îl știa ea”

Cum au reacționat copiii când au scăpat de buda din curte. „O fetiță se învoia și petrecea timpul la toaleta din școală pentru că ăla era cel mai frumos loc pe care îl știa ea”
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Cum au reacționat copiii când au scăpat de buda din curte. „O fetiță se învoia și petrecea timpul la toaleta din școală pentru că ăla era cel mai frumos loc pe care îl știa ea”

( Robo Știri ) În comuna Motoșeni, Bacău, toate cele șase școli au toalete noi, construite în ultimii doi ani, prima dintre ele cu sprijinul unui ONG și de restul s-a ocupat municipalitatea. „Câteodată trebuie să vină cineva din exterior și să-ți spună: da, poți!”, s-a convins activista Alina Mirt, de la Fundația Terre des […]

( Robo Știri )

În comuna Motoșeni, Bacău, toate cele șase școli au toalete noi, construite în ultimii doi ani, prima dintre ele cu sprijinul unui ONG și de restul s-a ocupat municipalitatea. „Câteodată trebuie să vină cineva din exterior și să-ți spună: da, poți!”, s-a convins activista Alina Mirt, de la Fundația Terre des Hommes.

„Era foarte greu pe timpul toamnei să urcăm la deal pe noroi, fiindcă intram cu toată mizeria pe hol. Nu aveam hârtie igienică, să avem să ne spălăm acolo, nu aveam nici săpun, nimic”, spune o elevă, Andrada Gabriela, pentru Școala 9. „Acum e foarte bine, nu mai mergem prin frig, prin zăpadă, trecem direct din clasă în baie”, o aprobă și Mihăiță, elev și el într-una din aceste școli. Vechea toaleta nu avea nici uși și nici chiuvetă Drumul spre WC-ul vechi, aflat pe un delușor din spate, era greu de străbătut în zilele de toamnă cu noroi și pe gheața iernii. Copiii cădeau de multe ori în drumul spre toaleta care nu avea nici uși și nici chiuvetă. De hârtie sau dezinfectant nici nu se punea problema. Toalete pentru toate cele șase școli România este singura țară europeană în care peste un sfert dintre gospodării au toaletele în curte. Așa că nu e de mirare entuziasmul pentru construcția unei toalete interioare pe care l-au întâlnit activiștii de la TdH în școlile din Bacău, scrie Școala 9.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta