Cum poti ajunge lider

Napoleon spunea ca in viata suntem regi sau pioni. Dar cum poti ajunge lider? Viata si experienta au demonstrate ca exista mai multe cai in care un om normal ajunge lider. Prima cale ar putea fi printr-un proces natural. Sunt unii oameni care de mici le este usor sa comande si sa fie ascultati de […]

Napoleon spunea ca in viata suntem regi sau pioni. Dar cum poti ajunge lider? Viata si experienta au demonstrate ca exista mai multe cai in care un om normal ajunge lider.

Prima cale ar putea fi printr-un proces natural. Sunt unii oameni care de mici le este usor sa comande si sa fie ascultati de un grup. Este ceea ce unii numesc talent innascut.

Trecerea prin necazuri si experiente neplacute pot transforma un individ intr-un lider bun sau rau. Iar istoria ne demonstreaza ca pot aparea lideri rai care merg pe ideea ca si ceilalti trebuie sa sufere ce au suferit ei, sau lideri buni care au grija ca nimeni sa nu sufere experientele traumatizante traite de acestia.

 Gasirea unei cauze pentru care merita sa lupti, a generat lideri in special in timpul revolutiilor, acestia se identifica cu o miscare si incep sa se dedice acesteia, iar in momentul acela capata un obiectiv, o identitate.

Invatand din experiente, atat pozitive cat si negative, trecand prin experienta de lidership si invatand din aceasta. Studiind modelele pozitive si negative, avand mentori care au ajuns acolo unde aspiri.

Mai exista o categorie a liderilor, mai precis a non-liderilor, persoane sterse dar puse in functii de conducere si care habar n-au pe ce lume traiesc. Acestia nu au motivatii care sa la dea aceea putere interioara necesara unui lider si in momentul in care au fost impinsi in functii de conducere, atribuie acest fapt fie norocului sau servilismului. Din pacate Romania este invadata de ultima categorie si anume aceea a non-liderilor.

Concluzia este ca nu trebuie neaparat sa te nasti cu talente de conducator, pentru a deveni lider.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta