Cum reacționezi, de regulă, la bossisme?

Cum reacționezi, de regulă, la bossisme?
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Cum reacționezi, de regulă, la bossisme?

Unora si nu putini, li se urca sefia la cap din momentul in care sunt promovati. Daca promovarea vine pe o trasatura dominanta exista toate sansele ca persoana promovata sa aiba o conduita abuziva. In acest caz sefia va duce inevitabil la sefisme, sau mai precis la abuzuri de putere. Fara sa existe o contra-reactie […]

Unora si nu putini, li se urca sefia la cap din momentul in care sunt promovati. Daca promovarea vine pe o trasatura dominanta exista toate sansele ca persoana promovata sa aiba o conduita abuziva. In acest caz sefia va duce inevitabil la sefisme, sau mai precis la abuzuri de putere. Fara sa existe o contra-reactie puternica de grup la sefisme, acestea vor intra rapid pe o spirala ascendenta, devenind un leadership ticalos.

Sefii produc sefisme cu singurul scop de a-l face pe subaltern obiedient. Iar acesta va indeplini cu siguranta ordinele bossului. Deoarece seful dominant, are o frica patologica ca nu va fi ascultat, respectat compenseaza prin sefisme. Vorba aia, e mai bine sa fii temut decat iubit, daca nu poti fi ambele si asta a spus-o Niccolo Machiavelli, dar el a filozofat acum cinci secole, alte vremuri. Acum in vremea noastra si in special in viata politica din Romania, cine conduce prin intimidare si amenintare rezista la putere putin timp. Mai depinde si de organizatia politica, de cultura acesteia daca poate sustine sau nu un astfel de leadership.

Unii dintre noi mai sensibili la sefisme nu tolereaza asa ceva, deci bossul se poate astepta la represalii. Asa ca mare atentie sefu’.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta