Cum s-au tradat si anihilat intre ei liderii bolsevici de la Kremlin

Cum s-au tradat si anihilat intre ei liderii bolsevici de la Kremlin
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Cum s-au tradat si anihilat intre ei liderii bolsevici de la Kremlin

Dupa ce bolsevicii condusi de Lenin au reusit sa preia puterea in Rusia au trecut la asasinate si masacrari  infioratoare. In primul rand tarul Nicolae al II-lea impreuna cu intreaga familie imperiala a fost masacrata, a urmat uciderea a tot ce a insemnat aristrocratie si nobilime in Rusia, dupa care tara a alunecat inevitabil spre […]

Dupa ce bolsevicii condusi de Lenin au reusit sa preia puterea in Rusia au trecut la asasinate si masacrari  infioratoare. In primul rand tarul Nicolae al II-lea impreuna cu intreaga familie imperiala a fost masacrata, a urmat uciderea a tot ce a insemnat aristrocratie si nobilime in Rusia, dupa care tara a alunecat inevitabil spre dictatura bolsevica.

La fel ca dupa Revolutia Franceza din 1789, in marea familie bolsevica s-au produs schisme, iar cei care luptasera pe aceleasi baricade au ajuns sa se infrunte intr-un adevarat razboi de multe ori pe viata si pe moarte. Pentru a putea sa-si duca mai bine la indeplinire planul de anihilare a inamicilor proprii, bolsevicii au desfiintat sistemul de politie tarist, iar in locul acestuia a aparut un sistem de politie populara binenteles subordonat conducerii bolsevice.

Dupa reusita loviturii de stat bolsevice din 1917, Ministerul Afacerilor Interne s-a transformat in NKVD. Noua institutie avand atat rolul de mentinere a ordinii publice cat si pe cel de politie politica. In paralel bolsevicii au pus bazele CHEKA, adica politia politica, care in 1922 a fost transformata in GPU si pusa in subordinea NKVD. Cativa ani mai tarziu NKVD a devenit o institutie de temut intr-o Rusie condusa de Stalin. In anii dictaturii lui Stalin, NKVD a recrutat si pregatit agenti specializati in intimidare, spionaj, tortura si care au fost folositi nu numai impotriva dusmanilor de clasa ci si impotriva civililor obisnuiti si chiar impotriva rivalilor lui Stalin din sanul partidului bolsevic. Ulterior NKVD s-a transformat in KGB, care a facut istorie.

Simbolul Revolutiei Bolsevice, Vladimir Ilici Lenin a murit in 1924 la varsta de 53 de ani. Acesta a fost extrem de apropiat de Leon Trotki, dar si de Stalin, pe care multi istorici il prezinta ca fiind creatia lui Lenin si care l-a sprijinit si sustinut sa urce in varful ierarhiei sovietice. Numai ca istoria este de multe ori nemiloasa, iar Lenin avea sa regrete apropierea de Stalin, dar cand a realizat deja era prea tarziu. Desi cauza oficiala a mortii lui Lenin a fost ateroscreloza cerebrala sau un atac cerebral, se banuieste ca Stalin nu ar fi strain de moartea lui Lenin, deoarece acesta a decis ca nimeni sa nu afle cauza reala a decesului lui Lenin. Chiar si la aproape un secol moartea lui Lenin, este invaluita in mister, deoarece multi medici considera ca Lenin era foarte tanar pentru a suferi mai multe atacuri cerebrale si nu prezenta nici un factor de risc. Au aparut voci care sustin ca Lenin ar fi fost in realitate otravit de Stalin deoarece Lenin s-ar fi apropiat mai mult de Trotki care devenise un pericol major pentru Stalin.

Insa ca intotdeauna istoria nu uita si nu iarta, dupa ani de zile se pare ca tot apropiatii lui Stalin i-au venit de hac. Stalin a devenit lider absolut al URSS dupa lichidarea adversarilor sai in perioada 1936-1938 . Se presupune ca acesta ar fi condamnat la moarte indirect circa 20 de milioane de cetateni rusi, considerati dusmani ai poporului.

Dupa terminarea celui de-al Doilea Razboi Mondial, Stalin a instaurat practic Cortina de Fier peste jumatate de Europa instaland in aceste tari comunismul bolsevic. In ultimii ani de viata datorita consumului de alcool si tutun si a faptului ca ducea o viata dezorganizata, Stalin suferea de artero-scleroza, iar in martie 1953, Stalin a decedat. Oficial cauza mortii ar fi fost o hemoragie cerebrala, insa numerosi istorici, sustin ca acesta ar fi fost si el otravit. Totul s-ar fi intamplat pe data de 1 martie 1953, cand dupa un chef intins pe durata intregii nopti, alaturi de Beria, Bulganin si Nikita Hrusciov, dictatorul ar fi fost “ajutat” sa faca un atac cerebral, iar patru zile mai tarziu pe 5 martie 1953, a murit la varsta de 73 de ani.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta