Daca am fi vizitati de extraterestri intr-un viitor nedefinit, credeti ca acestia se vor ruga la vreo divinitate ?

Daca am fi vizitati de extraterestri intr-un viitor nedefinit, credeti ca acestia se vor ruga la vreo divinitate ?
A conceptual photo montage, meant to represent the town of Bethlehem and the Christmas star in the night sky the evening that Christ was born. Horizontal with copy space.
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Daca am fi vizitati de extraterestri intr-un viitor nedefinit, credeti ca acestia se vor ruga la vreo divinitate ?

Sa pornim mai intai de la intrebarile fara raspuns, deocamdata, ale omului ca fiinta inteligenta. Cum am aparut? Cine a creat omul ? Ce viitor am rezervat ? Cum a aparut totul? Religia a aparut, datorita lipsei raspunsurilor la aceste intrebari. Pana la aparitia si dezvoltarea stiintei, toate explicatiile au fost atribuite unei forte misterioase. […]

Sa pornim mai intai de la intrebarile fara raspuns, deocamdata, ale omului ca fiinta inteligenta. Cum am aparut? Cine a creat omul ? Ce viitor am rezervat ? Cum a aparut totul?

Religia a aparut, datorita lipsei raspunsurilor la aceste intrebari. Pana la aparitia si dezvoltarea stiintei, toate explicatiile au fost atribuite unei forte misterioase. Omul care este inca inconjurat de mister, va merge pe premisa ca o civilizatie extraterestra nu are cum sa inteleaga Universul si deci exista sanse ca aceasta civilizatie sa aiba o religie.

Totusi daca extraterestrii inteleg in totalitate formarea Universului atunci religia nu mai este necesara. Dar, in cazul oamenilor stiinta ramane inca un mister pentru multi dintre noi. De aceea este probabil ca nu toti membrii civilizatiei extraterestre sa inteleaga ce se intampla cu Universul. Pe Terra inca multi oameni au ramas ancorati in religii si dogme religioase vechi de mii de ani, de aceea este posibil ca si unii extraterestri sa fie religiosi.

Intrebarea esentiala este daca exista probabilitatea ca o civilizatie extraterestra sa inteleaga complet formarea si istoria Univesului si a speciei din care provin? Parerea mea este ca din punct de vedere al teoriei probabilitatii este imposibil, daca ne raportam la gandirea si cunoasterea noastra si daca, ceea ce deducem noi despre formarea Universului este corect.

Teoriile noastre despre formarea Universului se refera la Big-Bang care a fost acum circa 14 miliarde de ani totul desfasurandu-se intr-un mod misterios. Teoriile noastre mai spun ca dupa acest fenomen misterios miliarde de ani nu a existat viata in Univers, iar in momentul in care aceste conditii au fost propice au mai fost necesare alte miliarde de ani pentru ca formele primitive sa evolueze pana la stadiul de fiinte inteligente. Conform acestor teorii putem deduce ca inclusiv civilizatiile extraterestre au avut aceeasi cale de evolutie, deci si pentru ele este probabil sa existe niste raspunsuri lipsa, acestea mistere ducand inevitabil la ceea ce noi numim religie.

Inteligenta omului contine obligatoriu si capacitatea de imaginatie, deoarece numai prin imaginatie putem descifra tainele si misterele a tot ce ne inconjoara. Judecand ca reprezentant al acestei planete,  pare destul de clar ca orice civilizatie extraterestra care ar vizita Terra va fi religioasa, pentru a compensa lipsa raspunsurilor .


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta