Daca poporul nu se implica activ, democratia in Romania, moare!!!

Daca poporul nu se implica activ, democratia in Romania, moare!!!
Educational and Creative composition with the message Stop Extremism on the blackboard
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Daca poporul nu se implica activ, democratia in Romania, moare!!!

Oamenii din punct de vedere al optiunilor politice sunt de stanga sau de dreapta. In functie de trairi si valori predominante, cei cu orientare spre dreapta esicherului politic sunt in general conservatori inclinati sa valorizeze ordinea, stabilitatea, pe care le considera greu de obtinut si foarte usor de pierdut. De cealalta parte oamenii cu orientare […]

Oamenii din punct de vedere al optiunilor politice sunt de stanga sau de dreapta. In functie de trairi si valori predominante, cei cu orientare spre dreapta esicherului politic sunt in general conservatori inclinati sa valorizeze ordinea, stabilitatea, pe care le considera greu de obtinut si foarte usor de pierdut. De cealalta parte oamenii cu orientare de stanga au ca valori predominante, empatia, egalitatea, pentru acesti oameni schimbarea trebuie facuta oricand, deoarece greselile pot fi corectate. Incepand de la Revolutia din Franta anului 1789, partidele de dreapta si cele de stanga, s-au tinut in frau reciproc, adica nici pre multa stagnare, dar nici prea multa schimbare, vorba lui nenea Iancu “ Sa se revizueasca primesc,dar sa nu se schimbe nimic”

La ultimele alegeri partidele politice, in preocuparea lor permanenta de a nu se sicana reciproc, au uitat de extremism, acesta a explodat prin partidul AUR care dupa ideologie se apropie de extrema dreapta reactionara. Partidele de extrema dreapta nu sunt animate de pastrarea unui echilibru social fragil, dimpotriva. Ca un exemplu membrii AUR  sunt motivati de furie, frica, speranta nostalgica, sentiment de tradare si sunt convinsi ca sunt victimele unor nedreptati istorice. Aceasta nedreptate istorica provine din pierderea privilegiilor si din frica de schimbari rapide si profunde aduse de evolutia rapida a lumii. Iar la noi in Romania exista multi politicieni care atata focul fricii si urii pentru a se catara la putere.

In general, in orice tara si aici Romania nu avea cum sa faca exceptie mai ales ca avem un precedent reprezentat de Miscarea Legionara, circa un sfert din populatie se plaseaza in zona extremismului de dreapta. Atata vreme echilibrul dintre stanga si dreapta este stabil si echilibrat, iar partidele respective sunt puternice, probabil AUR se va limita la manifestari publice simbolice. Cand insa conjuctura este potrivita, AUR va iesi in forta si odata ajuns la putere, se va instalea cu dibacie si inteligenta.

Unul din atuurile AUR este disciplina de grup. Celelalte partide PNL, PSD, USR-PLUS, se impart in factiuni, au sumedenie de pareri si fiecare voteaza ce ii convine. AUR este adeptul disciplinei si nu are ezitari, baza partidului voteaza disciplinat. Este si motivul pentru care la aceste alegeri au reusit sa adune mai multa putere. Totusi cum putem pastra democratia in fata tavalugului AUR ?

Minciunile raspandite de AUR nu sunt accidente. Minciuna este o arma teribila, deoarece minciuna distruge. Este inutil sa demontezi minciunile liderilor AUR. Baza electoratului AUR nu poate fi convinsa in general prin nimic din ce nu este convinsa deja. Solutia este mobilizarea nehotaratilor. Cu cat prezenta in teren a membrilor unui partid este mai intense cu atat prezenta celor nehotarati va fi mai mare la vot, iar AUR va reprezenta un procent mai mic sdau va dispare.

Trebuie sa ne reamintim in special dupa aceste alegeri ce inseamna puterea poporului. Atat timp cat poporul nu se implica, democratia moare. Democratia este greoaie, haotica cateodata, dar presupune vigilenta. Cu un AUR amenintand sa preia puterea definitiv si odata ajuns la putere credeti ca pentru acest partid va mai conta limitele legale sau constitutionale. Nu oameni buni, acest partid va calca in piciore democratia daca va ajunge la putere, de aceea cred ca a sosit momentul macar in ceasul al XII-lea sa ne transformam din votanti in activisti de partid. Nu trebuie sa ignorati sau sa luati in deradere scopul masurilor active al partidului AUR care este demobilizarea si fragmentarea.”Divide et Impera”, acestia folosesc sintagma “Toti sunt la fel”,care pe cat este de distructiva pe atat de neadevarata.

Inchei cu o legenda aparuta dupa semnarea Constitutiei SUA. Se spune ca cineva l-ar fi intrebat pe Benjamin Franklin. “ Ce ne-ati dat acolo, domnule Franklin?” iar el ar fi raspuns “O republica, daca veti fi capabili sa o pastrati”


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta