Dar, daca revolutia bolsevica din octombrie 1917, nu ar fi avut loc ?

Dar, daca revolutia bolsevica din octombrie 1917, nu ar fi avut loc ?
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Dar, daca revolutia bolsevica din octombrie 1917, nu ar fi avut loc ?

Marxism-leninismul inca este prezent in China, este adevarat sub o forma unica de capitalism- maoist. Aceasta doctrina a propulsat China in hiperputerea de astazi. Intre timp in Coreea de Nord, o monarhie leninista care dispune de arme nucleare, ingrozeste lumea. Tacticile lui Lenin incep sa revina in actualitate. Lenin era un geniu nemilos, care isi […]

Marxism-leninismul inca este prezent in China, este adevarat sub o forma unica de capitalism- maoist. Aceasta doctrina a propulsat China in hiperputerea de astazi. Intre timp in Coreea de Nord, o monarhie leninista care dispune de arme nucleare, ingrozeste lumea.

Tacticile lui Lenin incep sa revina in actualitate. Lenin era un geniu nemilos, care isi punea permanent problema cine controleaza pe cine si mai important, cine asasineaza pe cine. In Romania multi politicieni importanti sunt intr-un fel personificarea unui nou bolsevism in care scopurile justifica mijloacele si tacticile lor includ minciuni si calomnii, reprezantand ceea ce Lenin a numit idiotii utili.

Revolutia bolsevica din Rusia tarista era inevitabila. Pana in 1917, monarhia Romanovilor decadea rapid, tarii rusi ar fi putut salva Rusia daca nu ar fi ratat sansele repetate de a introduce reformele atat de necesare. Alte monarhii absolute din Europa, Imperiul Otoman sau Imperiul Austro-Ungar, s-au spulberat dupa Primul Razboi Mondial, este adevarat aceste imperii au iesit invinse din marele razboi. Intrebarea pe care o pun este, daca monarhia Romanovilor supravietuia razboiului s-ar fi salvat, sau ar fi avut aceeasi soarta ?

Pana in 1913, politia secreta a tarului Nicolae invinsese opozitia. Lenin chiar inainte de caderea tarului, spunea apropiatilor ca revolutia este imposibil sa se intample in timpul vietii lui. In cele din urma, a fost o revolta populara spontana, dezorganizata si o tradare din partea armatei ce  a fortat abdicarea tarului Nicolae. In acel moment Lenin se afla ascuns in Elvetia, Trotki era fugit la New York,  iar Stalin exilat in Siberia.

Lenin a crezut initial ca abdicarea tarului este o farsa. A reusit sa negocieze cu Germania iesirea Rusiei din razboi, iar nemtii l-au expediat cu un tren sigilat in Rusia si cu o mare suma de bani asupra sa. Intors la Petrograd, Lenin s-a intalnit cu Trotki si Stalin, reusind sa-i lamureasca pe bolsevicii care doreau o cooperare cu guvernul provizoriu sa accepte planul lui de a da o lovitura de stat.

Revolutia din octombrie a lui Lenin a fost la un pas sa fie sortita esecului, orice actiune mai energica din parte armatei albe, cealalta forta a razboiului civil din Rusia, coordonata cu o interventie a armatelor occidentale i-ar fi maturat pe bolsevicii lui Lenin. Totul a depins si de norocul lui Lenin, acesta printr-o combinatie de pasiune ideologica, pragmatism nemilos si dorinta de a instaura dictatura bolsevica a dus in cele din urma la victorie. Norocul i-a suras si pe 30 august 1918, cand a fost impuscat in timpul unui miting la o fabrica din Moscova, fiind ranit dar supravietuind.

Daca revolutia bolsevica nu ar fi reusit, in mod sigur Hitler nu ar existat. Hitler si-a bazat ascensiunea pe sprijinul elitelor conservatoare din Germania care se temeau de o revolutie bolsevica pe pamant german si care au crezut ca Hitler este singurul in masura sa invinga marxismul. Programul lui Hitler, radical, a fost justificat de amenintarea revolutiei bolsevice in Germania. Antisemitismul sau si planul de invazie militara a URSS din 1941 au fost de asemenea sustinute de elitele conservatoare germane din cauza fricii de ceea ce nazistii numeau „iudeo-bolsevism”.

Fara revolutia bolsevica din 1917, Hitler ar fi sfarsit prin a picta carti postale si tablouri. Fara Lenin si Hitler, chiar si istoria secolului trecut ramane o enigma a imaginatiei noastre.

Fara Lenin, Orientul ar fi aratat diferit, Mao nu mai primea ajutor masiv de la sovietici in 1940 si probabil nu ar fi cucerit China, care ar fi fost condusa de familia lui Chiang Kai-shek. Revolutia cubaneza a lui Fidel Castro nu ar fi avut loc si razboiul din jungla Vietamului nu ar mai fi fost. Familia Kim nu ar mai fi ajuns niciodata sa conduca Coreea. Razboiul Rece ar fi fost poate numai subiect de roman S.F. Dar ar fi existat probabil conflicte intre marile puteri poate la fel de vicioase, doar putin diferite.

Asa ca revolutia bolsevica a creat o pasiune populara in intreaga lume bazata pe marxism-leninism alimentata poate si de zelul mesianic. A fost poate cea mai mare farsa din istoria omenirii. Acest idealism marxist-leninist justifica orice act abdominabil. Bolsevicii au admirat epurarile de curatire din domnia terorii Revolutiei Franceze . Chiar Lenin spunea ca: „ O revolutie fara plutoane de executie nu are sens.” Bolsevicii au creat primii revolutionari profesionisti, primul stat politienesc, prima mobilizare moderna in masa in numele razboiului impotriva contrarevolutiei. Ideologia bolsevica este bazata pe asasinarea in masa a tuturor inamicilor, reali si potentiali. Aceste evenimente sunt acum istorie si au inceput sa fie uitate, din pacate astazi datorita dezamagirii tineretului de agitatia blanda a democratiei capitaliste sunt readuse la viata de tot felul de impostori.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta