De 50 de ori mai rapid decât 5G, lansarea Huawei 6G setată pentru 2030

De 50 de ori mai rapid decât 5G, lansarea Huawei 6G setată pentru 2030
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • De 50 de ori mai rapid decât 5G, lansarea Huawei 6G setată pentru 2030

Președintele Huawei, Xu Zhijun, a anunțat luni că gigantul tehnologic chinez își va lansa rețelele 6G în 2030, care este de 50 de ori mai rapid decât 5G. Xu a făcut remarcile la conferința analiștilor globali Huawei, care a avut loc la Shenzhen, provincia Guangdong din sudul Chinei. Comunicarea a fost întotdeauna unul dintre punctele […]

Președintele Huawei, Xu Zhijun, a anunțat luni că gigantul tehnologic chinez își va lansa rețelele 6G în 2030, care este de 50 de ori mai rapid decât 5G.

Xu a făcut remarcile la conferința analiștilor globali Huawei, care a avut loc la Shenzhen, provincia Guangdong din sudul Chinei. Comunicarea a fost întotdeauna unul dintre punctele forte ale Huawei. 5G-ul său este deja semnificativ înaintea rivalilor săi, iar compania a preluat conducerea în cercetarea și dezvoltarea 6G.

Xu Zhijun a declarat că rețelele 6G vor fi introduse pe piață în jurul anului 2030, iar Huawei va lansa în curând o carte albă 6G pentru a explica industriei ce este 6G.

Cui Baoguo, decan adjunct al Școlii de Informații de la Universitatea Tsinghua, a prezis odată că viteza rețelei 6G ar putea ajunge la 1.000 de gigaocteți pe secundă, cu o întârziere de sub 100 US-microsecunde (0,1 ms-metru pe secundă). Viteza de 6G este de 50 de ori mai mare decât cea a rețelelor 5G, iar întârzierea este de doar o zecime din aceasta din urmă. 6G este mult superior 5G în ceea ce privește rata de vârf, întârzierea, densitatea traficului, densitatea conexiunii, mobilitatea, eficiența spectrului și capacitățile de poziționare.

Cu toate acestea, viteza ultra-ridicată a rețelei este doar un produs subsidiar de 6G. Experții spun că rețeaua 6G va duce la o lume complet conectată a integrării terestre fără fir și a comunicațiilor prin satelit, care poate realiza o acoperire globală fără probleme prin integrarea comunicațiilor prin satelit.

În plus, rețeaua 6G va depăși și slăbiciunea actuală 5G a conexiunii problematice în mișcare de mare viteză. Viteza suportată depășește 1.000 de kilometri pe oră. Căile ferate de mare viteză nu sunt doar stresante, dar călătoria cu avionul ar fi mai convenabilă cu 6G.

În primele trei trimestre ale anului 2020, cota de piață a companiei a depășit piața globală a echipamentelor de comunicații 5G și a atins 32,8 la sută din totalul mondial, potrivit Dell’Oro, o firmă de cercetare de piață.


Distribuie articolul