De ce a esuat marxismul internationalist in Romania si in lume

De ce a esuat marxismul internationalist in Romania si in lume
The term Communism - dictionary definition highlighted with yellow marker
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • De ce a esuat marxismul internationalist in Romania si in lume

Comunistii la fel ca fascistii au un fix, vor sa schimbe societatea. Drept urmare omul trebuia modelat prin inginerii sociale. Dar cine putea sa faca acest lucru? comunistul, tovarasul prin mijloace media, presa, televiziune, radio, care nu faceau altceva decat o propaganda si un invatamant politico-ideologic. Acum mai bine de un secol, Marx si Engels […]

Comunistii la fel ca fascistii au un fix, vor sa schimbe societatea. Drept urmare omul trebuia modelat prin inginerii sociale. Dar cine putea sa faca acest lucru? comunistul, tovarasul prin mijloace media, presa, televiziune, radio, care nu faceau altceva decat o propaganda si un invatamant politico-ideologic.

Acum mai bine de un secol, Marx si Engels au lansat indemnul “ de a zdrobi societatea cea cruda si nedreapta”.  Un indemn frumos prin care cei saraci erau indemnati sa porneasca revolutia, dar nu de dragul saracilor ci pentru ca bolsevicii internationalisti sa ajunga la putere. Acest lucru s-a si intamplat prin revolutia lui Lenin in Rusia si mai apoi dupa 1945 in tarile pe care URSS, prin vanzarea lui Winston Leonard Spencer Churchill, le-a ocupat cu ajutorul Armatei Rosii si a marionetelor lui Stalin, in urma celui de-al doilea razboi mondial.

Biruitori, marxistii internationalisti s-au apucat sa-si implementeze Ingineria Sociala Centralizata facand multe crime prin care i-au eliminat nu numai pe toti cei care li se opuneau, dar si si pe toti care desi nu li se opuneau ii deranjau din punct de vedere al politicii pe care vroiau sa o implementeze. Dupa cucerirea puterii in Rusia, marxismul a devenit in URSS si mai apoi in satelitii sai, printre care si Romania o Inginerie Sociala Centralizata dictata de la centru, de la conducerea partidului si statului, stat si partid care au devenit acelasi lucru, cei de varsta mea sau mai mari stiu despre ce vorbesc.

De ce n-a mers? Marxismul s-a transformat in dictaturi locale si nu a mai servit scopurilor internationaliste. Dramele umane si suferintele popoarelor care au trecut prin bolsevism nu i-au impresionat pe marxisti, important pentru ei a fost ca acest experiment a devenit autohton si nu international.

Intr-un fel suna marxismul in mintea lui Marx si Engels sau in trenul care-l ducea pe Lenin in Rusia sa faca revolutia bolsevica si altul era marxismul inteles de olteanul cu 4 clase pe nume Ceausescu, venit la oras sa invete o meserie, sau de primarul comunist din Gheboaia, pus de sefii comunisti pe motiv ca avea „origine sanatoasa”.

Prin urmare, implementarea marxismului a esuat pentru ca acestia desi au luat initial puterea, mai tarziu au pierdut-o din doua motive principale. Marxismul fiind centralizat la un moment dat a cazut in mainile unuia care nu era internationalist; marxismul in tarile in care era politica de stat s-a predat cu „polonicul”, romanii de exemplu invatandu-l in mod eronat.

Mai grav pentru comunisti a fost faptul ca populatia a invatat marxismul „ ad litteram” ca nu putea nimeni sa le explice multimilor subtilitattile internationaliste subantelese ale marxismului, cum ar fi de exemplu „proletari din toate tarile uniti-va”, in care accentul cade pe „din toate tarile” si nu pe „proletari”.


Distribuie articolul