De ce esuam ca natie, de 32 de ani ? Pentru ca trebuie sa invatam sa ne ridicam singuri si sa luptam ca leii.

De ce esuam ca natie, de 32 de ani ? Pentru ca trebuie sa invatam sa ne ridicam singuri si sa luptam ca leii.
Single lion looking regal standing proudly on a small hill
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • De ce esuam ca natie, de 32 de ani ? Pentru ca trebuie sa invatam sa ne ridicam singuri si sa luptam ca leii.

Gata a trecut.  A durut votul pentru multi dintre noi, dar a trecut.  Judecand la rece, coalitia formata din PSD si PNL, impreuna cu apendicele UDMR are intr-adevar o pondere politica mult mai mare, decat USR. In principiu ar putea realiza reforme majore in Romania, reforme atat de necesare. Nu are sa o faca, de […]

Gata a trecut.  A durut votul pentru multi dintre noi, dar a trecut.  Judecand la rece, coalitia formata din PSD si PNL, impreuna cu apendicele UDMR are intr-adevar o pondere politica mult mai mare, decat USR. In principiu ar putea realiza reforme majore in Romania, reforme atat de necesare. Nu are sa o faca, de asta sunt sigur, deoarece nici oamenii, dar nici partidele nu se schimba radical.

Parca vad ca o sa „defileze” tantos cu investitii scumpe, trantite la plesneala si repezeala, care nu vor rezista in timp, deoarece jumatate din bani vot fi furati. Suntem o tara cu retele de apa in mediul rural, dar din care nu curge apa, avem retele de gaz la care nu se prea racordeaza nimeni din cauza costurilor de instalare si pretului gazului metan, drumurile sunt executate incredibil de prost, numai cateva exemple. Sunt sceptic cu privire la agenda acestui guvern proaspat investit.

Vechii egipteni aveau o credinta frumoasa despre moarte. Cand sufletele celor decedati ajungeau la intrarea in Rai, paznicii le puneau acestora doua intrebari. Raspunsurile la acestea determinau daca aveau voie sa intre sau nu in Rai. Aceste intrebari erau : „Ai gasit bucurie in viata?’ si „Viata ta a adus bucurie altora?”. Probabil, politicienilor nostri cand or sa-si de-a obstescul sfarsit politic, poporul roman le va pune aceleasi intrebari, daca au gasit bucurie in viata si daca viata lor a adus bucurie altora. Cinstit nu stiu cati dintre ei vor avea permisiune din partea poporului de  a patrunde pe portile raiului.

Poporul roman de multe decenii traieste in robie, dar ce e rau in robie nu e atata robie, rau este ca daca trece prea multa vreme omul se invata cu ea, cu robia, cu frica, cu supunerea, invata sa fie batjocorit si sa nu-i pese, se invata ca leul cu gratiile custii de la gradina zoologica, leu care a uitat sa fie un vanator de temut, maiestos si neinfricat si se teme de ingrijitor ca acesta nu-i va da mancare daca se revolta si isi arata coltii.

De aceea drag popor roman, trebuie sa ai ganduri si vise caci acestea vor deveni cuvinte, iar cuvintele se vor transforma in actiuni, acestea devenind obiceiuri care vor defini caracterul tau. Caracter care devine destinul tau, ceea ce sper ca se va adeveri curand. De asemenea nu uita ca in viata, poti alege sa fii victima sau poti alege sa fii ceea ce vrei tu.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta