De ce regret Brexitul?
Hand drawing a red line between the UK and the rest of the European Union. Concept of Brexit. The UK is thus on course to leave the EU on 29 March 2019Hand drawing a red line between the UK and the rest of the European Union. Concept of Brexit. The UK is thus on course to leave the EU on 29 March 2019

Cineva ma intreba acum ceva timp in urma daca Brexitul este ceva bun sau rau. Replica mea a fost ca nu trebuie sa-i para rau de britanici, se vor descurca ei, mai mult trebuie sa ne plangem noua de mila din cauza faptului ca UE va deveni un bloc pur continental. Sunt sigur ca in […]

Cineva ma intreba acum ceva timp in urma daca Brexitul este ceva bun sau rau. Replica mea a fost ca nu trebuie sa-i para rau de britanici, se vor descurca ei, mai mult trebuie sa ne plangem noua de mila din cauza faptului ca UE va deveni un bloc pur continental. Sunt sigur ca in viitor politicile anti-americane vor capata avant iar orientarea marilor jucatori Germania si Franta va fi spre Rusia, iar de suferit vom suferi noi ca de fiecare data, noi cei din estul continentului, implicit din Romania. Cel putin daca suferinta nu va fi la fel de feroce ca in comunism, dar, vom plati mai mult decat consumam.

In mod sigur santajul cu parasirea UE nu va functiona. Nu exista britanici in Romania. Nu va functiona nici macar aplecarea spre Moscova pentru ca marile tari ale Europei vor face ele primul pas catre Rusia. Pas cu pas, noi cei din Romania si nu numai, vom fi pusi la locul nostru, de europeni de mana a doua. Un fel de cetateni europeni,  dar nu in totalitate. Subordonarea clasei politice din Romania si din regiune, va deveni certa, iar orice tentativa de suveranitate v-a fi eliminata sub diverse acuzatii.

Nivelul de trai din Romania va ramane cam acelasi, daca nu cumva o va lua la vale. Nimeni de la Bruxelles nu are un interes real in dezvoltarea zonei. In Romania jocurile au fost facute, resursele, pietele de desfacere, comertul si finantele au fost impartite, nu mai este mare lucru de acaparat si nici nu va fi permisa aparitia unor noi jucatori in Romania. Tara a fost drenata in mare masura de forta de munca disponibila, acest drenaj va continua astfel incat sa nu apara un surplus de forta de munca si o eventuala  posibilitate de dezvoltare. Fondurile europene s-au dovedit o gluma in mare parte, nu au generat dezvoltare.

Cu o clasa politica pur pro-europeana, fara nici o pozitie sau abordare critica, nu ne putem astepta la reactii locale serioase. Golul demografic din Romania, va genera probleme enorme peste o generatie, dar deja sunt semne ca nimeni nu are vreun plan serios in aceasta chestiune.

Anglia parca mai reusea sa tina in frau cat de cat continentalismul acesta , de asta imi pare rau ca s-a intamplat Brexitul. Pentru noi ramane sa vedem cat de decisi sunt americanii sa ramana in zona.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta