Decesele cauzate de Covid cresc intr-o Romanie obosita, dupa o vara plina de speranta

Decesele cauzate de Covid cresc intr-o Romanie obosita, dupa o vara plina de speranta
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Decesele cauzate de Covid cresc intr-o Romanie obosita, dupa o vara plina de speranta

Speranta reala din vara ca pandemia a trecut,  s-a spulberat o data cu venirea toamnei si cresterea numarului de romani care pierd zilnic lupta cu acest inamic nevazut, spitalele sunt pline pana la refuz si in mintea noastra incepem sa constientizam ca virusul va ramane un fapt cotidian al vietii noastre, pentru viitor. Ironia este […]

Speranta reala din vara ca pandemia a trecut,  s-a spulberat o data cu venirea toamnei si cresterea numarului de romani care pierd zilnic lupta cu acest inamic nevazut, spitalele sunt pline pana la refuz si in mintea noastra incepem sa constientizam ca virusul va ramane un fapt cotidian al vietii noastre, pentru viitor.

Ironia este ca asta vara incepusem sa vorbim despre finalul pandemiei, incepusem sa ne bucuram din nou de viata, dar in cateva saptamani, totul s-a prabusit intr-un cosmar. Reintoarcerea inamicului invizibil a lasat o tara epuizata, nervoasa si mai putin sigura ca exista probabilitatea ca normalitatea ar putea sa revina. Cateva sute de romani mor zilnic si alte cateva mii se imbolnavesc.

Putini dintre romani mai doresc sa se intoarca la modul in care anul trecut luptam impotriva Covid. Vaccinurile sunt eficiente in prevenirea simptomelor grave si a decesului, dar din pacate numai putin peste 30% dintre romani sunt vaccinati complet, permitand variantei extrem de infectioase numita Delta o oportunitate mai mult decat suficienta pentru  a provoca suferinta si a ne perturba viata cotidiana. Medicii ne informeaza zilnic ca cei mai multi dintre pacientii spitalizati si cei care mor sunt nevaccinati iar acestia sunt cei care duc la cresterea actuala a cazurilor de Covid si sufoca sistemul medical din tara.

Explozia cazurilor de Covid are loc intr-un moment in care tara este obosita, divizata politic, infricosata de iarna care va veni si mai ales fara o viziune clara si unitara asupra modului in care vom gestiona pandemia. Promisiunea ca vaccinurile vor rezolva problema i-a facut pe multi sa creada ca o revenire la viata obisnuita este probabila in cateva luni, iar restrictiile vor fi termen scurt. Mutatiile virusului si refuzul aproape de neinteles a milioane de romani de a se vaccina au stins aceasta speranta.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta