Despre viata !!!

Viata este frumoasa, dar nu este intotdeauna usoara, exista nenumarate probleme, iar provocarea consta in infruntarea lor cu curaj, lasand frumusetea vietii sa actioneze ca un balsam, ceea ce face durerea mai suportabila in vremuri dificile, oferind o speranta. Fericirea si tristetea, victoria si infrangerea, ziua si noaptea sunt cele doua fete ale monedei numita […]

Viata este frumoasa, dar nu este intotdeauna usoara, exista nenumarate probleme, iar provocarea consta in infruntarea lor cu curaj, lasand frumusetea vietii sa actioneze ca un balsam, ceea ce face durerea mai suportabila in vremuri dificile, oferind o speranta.

Fericirea si tristetea, victoria si infrangerea, ziua si noaptea sunt cele doua fete ale monedei numita viata. Deasemenea viata este plina de momente de bucurie, placere, succes, confort  punctate uneori de mizerie, infrangere, esec. Nu exista fiinta umana, puternica, inteleapta sau bogata, care sa nu lupte, sa nu sufere sau sa nu esueze.

Fara nici un fel de dubiu, viata este frumoasa si fiecare clipa este un moment de sarbatoare a faptului ca traiesti, dar trebuie s afii pregatit mereu sa faci fata provocarilor. O persoana care nu a intampinat greutati in viata nu va avea niciodata succes. Dificultatile testeaza curajul, rabdarea, caracterul adevarat al omului. Greutatile fac omul puternic si pregatit sa faca fata oricarei provocari. Nu exista indoiala ca nu poate exista reusita fara durere, abia atunci cand trudesti si transpiri din greu, succesul este garantat.

Viata nu ar trebui sa fie doar un buchet de trandafiri, spinii fac parte deasemenea din trandafiri si trebuie acceptati ca atare, asa cum acceptam partea frumoasa a vietii. Spinii trandafirului ne amintesc cum succesul si fericirea pot fi evazive, dar pentru a nu ramane descurajati, amintiti-va ca durerea provocata de intepatura spinilor este de scurta durata, iar viata invinge intotdeauna durerea provocata de spinii trandafirului.

Cel care au impresia  ca viata este ca un trandafir ramane de regula dezamagit si devine victima frustrarii. Dar cel care intampina dificultatile cu curaj si accepta succesul fara ca acesta sa i se urce la cap este cel care experimenteaza fericirea reala, multumirea si pacea. Aceia dintre noi care cred ca vremurile bune dureaza pentru totdeauna, cedeaza usor in fata presiunii si a dificultatilor, nu sunt in stare sa depuna eforturi necesare, deoarece cedeaza cu usurinta.

In vremuri dificile nu trebuie sa ne pierdem speranta, daca vom fi dezamagiti si fara speranta, nu am obtine rezultate si am fi inlocuiti de altii. Ganditi-va ca si cei mai puternici au avut partea lor de nenorociri.

In concluzie , viata este frumoasa, dar are provocari care sunt ca spinii de trandafiri si acestea trebuie depasite. Numai cei care accepta aceste provocari si reusesc, sunt cei care vor reusi in viata.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta