Directorul OMS: „2022 trebuie sa fie sfarsitul pandemiei de COVID-19. Nicio tara nu va putea iesi din pandemie cu ajutorul dozelor booster”

Directorul OMS: „2022 trebuie sa fie sfarsitul pandemiei de COVID-19. Nicio tara nu va putea iesi din pandemie cu ajutorul dozelor booster”
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Directorul OMS: „2022 trebuie sa fie sfarsitul pandemiei de COVID-19. Nicio tara nu va putea iesi din pandemie cu ajutorul dozelor booster”

( AK-24 – externe ) Directorul OMS a avertizat miercuri impotriva iluziei ca e suficienta administrarea de doze booster pentru a pune capat pandemiei de COVID-19, a consemnat AFP, citata de Agerpres. „Nicio tara nu va putea iesi din pandemie cu ajutorul dozelor booster, iar dozele booster nu inseamna unda verde pentru a sarbatori cum […]

( AK-24 – externe )

Directorul OMS a avertizat miercuri impotriva iluziei ca e suficienta administrarea de doze booster pentru a pune capat pandemiei de COVID-19, a consemnat AFP, citata de Agerpres.

„Nicio tara nu va putea iesi din pandemie cu ajutorul dozelor booster, iar dozele booster nu inseamna unda verde pentru a sarbatori cum se prevedea”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in cadrul unui briefing de presa la Geneva.

„Programele de vaccinare cu doze booster fara discernamant au toate sansele sa prelungeasca pandemia mai curand decat sa-i puna capat, deturnand dozele disponibile catre tari care au deja rate ridicate de vaccinare si oferind astfel virusului mai multe posibilitati de a se raspandi si de a muta”, a subliniat dr. Tedros.

Potrivit Reuters, el a indemnat tarile sa traga invataminte din cei doi ani de pandemie, reiterandu-si apelul la o distribuire echitabila a vaccinurilor.

„In pragul noului an, trebuie sa invatam cu totii lectiile dureroase ale anului care se incheie. 2022 trebuie sa fie sfarsitul pandemiei de COVID-19”, a insistat directorul OMS, noteaza Reuters.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta