Dominic Fritz a adus compania Porsche la Timisoara. Peste 200 de specialisti vor lucra in noul centru Porsche

Dominic Fritz a adus compania Porsche la Timisoara. Peste 200 de specialisti vor lucra in noul centru Porsche
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Dominic Fritz a adus compania Porsche la Timisoara. Peste 200 de specialisti vor lucra in noul centru Porsche

( AK-24 ) Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a anuntat marti ca celebra companie Porsche isi va deschide un centru la Timisoara, unde vor lucra 200 de specialisti in dezvoltare de softuri si testari pentru diverse proiecte din domeniul automotive. „Porsche vine la Timisoara! Orasul se reconecteaza la traditia sa inovatoare si se pozitioneaza pe harta […]

( AK-24 )

Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a anuntat marti ca celebra companie Porsche isi va deschide un centru la Timisoara, unde vor lucra 200 de specialisti in dezvoltare de softuri si testari pentru diverse proiecte din domeniul automotive.

„Porsche vine la Timisoara! Orasul se reconecteaza la traditia sa inovatoare si se pozitioneaza pe harta tehnologiilor verzi.

Dupa ce ieri compania Draxlmaier a anuntat ca orasul nostru va fi primul din Romania unde se vor asambla baterii pentru masini electrice, azi Porsche Engineering a transmis ca a ales Timisoara pentru a deschide un centru de cercetare si dezvoltare.

In acest centru vor lucra 200 de specialisti in dezvoltare de softuri si testari pentru diverse proiecte din domeniul automotive.

Cei de la Porsche Engineering intentioneaza sa colaboreze cu Universitatea Politehnica si Universitatea de Vest, asa cum au facut-o si in alte orase in care sunt prezenti, pentru a dezvolta cercetarea din Timisoara in domeniul e-mobilitatii.

Inca din primele zile ca primar am spus ca Timisoara este si va ramane un oras deschis pentru companiile care doresc sa investeasca in tehnologii verzi si inovatoare, si este pe cale sa devina un pol al investitiilor in mobilitate durabila.

Ma bucur ca Porsche Engineering este printre primele companii care au auzit mesajul nostru si astept cu nerabdare sa vad noul centru de cercetare si dezvoltare in actiune.

Suntem in discutii si cu alti investitori care vor sa vina in Timisoara, companii atrase de deschiderea pe care o aratam ca administratie locala si de tinerii foarte bine calificati pe care acest oras ii are, mai ales in domeniul tehnologiilor noi si verzi”, a anuntat Fritz, marti.

Dirk Lappe, Chief Technology Officer la Porsche Engineering, a confirmat informatia.

„Activitatile tehnologice ale Porsche Engineering din Romania au fost pana acum o poveste de succes. Cresterea constanta de specialisti inalt-calificati in software in Cluj-Napoca ne-a motivat sa luam in considerare extinderea cu o a doua locatie romaneasca. Datorita mediului high-tech, atat in peisajul academic, cat si in cel al afacerilor, Timisoara a fost alegerea evidenta”, a spus Lappe pentru site-ul de stiri al Porsche.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta