„Dottore” Becali, dacă-i așa bun Arbidolul, de ce rușii mor pe capete, după ce l-au inventat? Și de ce au mai scos vaccinul Sputnik V?

„Dottore” Becali, dacă-i așa bun Arbidolul, de ce rușii mor pe capete, după ce l-au inventat? Și de ce au mai scos vaccinul Sputnik V?
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • „Dottore” Becali, dacă-i așa bun Arbidolul, de ce rușii mor pe capete, după ce l-au inventat? Și de ce au mai scos vaccinul Sputnik V?

( Cristian Hubali – Ziaristii.ro ) De câteva zile încoace, România TV, postul fugarului Sebastian Ghiță, a fost acaparat realmente de Gigi Becali. S-a întors ciobanul de la stâna amplasată în propria-i curte din Pipera, unde și-a muls oile, și s-a pus pe urlat: sătul de atâta brânză, vrea Arbidol, mult Arbidol! Pozează în salvatorul […]

( Cristian Hubali – Ziaristii.ro )

De câteva zile încoace, România TV, postul fugarului Sebastian Ghiță, a fost acaparat realmente de Gigi Becali. S-a întors ciobanul de la stâna amplasată în propria-i curte din Pipera, unde și-a muls oile, și s-a pus pe urlat: sătul de atâta brânză, vrea Arbidol, mult Arbidol!

Pozează în salvatorul națiunii: se bate cu palma-n piept că va salva România de Covid într-o jumătate de an, cu condiția ca Parlamentul să dea o lege specială pentru el, iar guvernanții să-i permită fabricarea medicamentului (conceput de ruși în 1974) pe undeva prin România, poate chiar în clinica sa.

A agitat spiritele în juru-i. Alți tovarăși de bârfă i-au cântat în strună, fără să știe despre ce este vorba: Bogdan Chirieac (proprietarul DC News), Robert Cazanciuc (fost ministru al Justiției din partea PSD), jurnalistul Victor Ciutacu.

Lor li s-a alăturat și Înalt Prea Conspiraționistul Teodosie „Șpagoveanu” de la Constanța. El n-a intrat în direct oricum: și-a pus un aghiotant să-i pieptene barba cea lungă și stufoasă ca a unui Moș Gerilă din comunism, în timp ce stătea pe scaun cu gura întredeschisă. Nu știa că e filmat și că e în direct.

Militarul procedează așa – ține gura întredeschisă – când trage cu AG-ul (aruncătorul de grenade) dintr-un motiv justificat: să nu surzească în urma ieșirii proiectilului din tub. La ÎPC Șpagoveanu era vorba despre altceva: despre o ușoară durere pricinuită de periere.

L-a țesălat subalternul său ca pe o bovină pregătită de vânzare la un târg de animale: semn că barba i-a fost tare încâlcită. Niciun fir căzut din ea nu s-a risipit însă pe podea. A poposit într-o batistă roșie de mătase: doar e și „înalt”, și „prea sfințit”.

Și s-a pus acest ÎPC Șpagoveanu să aprobe cu vocea-i de cocoș sugrumat tot ce-a turuit Gigi Becali despre Arbidol. Mai mult, chiar moderatorul Ciutacu a venit cu marea dezvăluire: a povestit cum i-a adus „nea Gigi” pastila minune și l-a vindecat de Covid.

L-aș întreba pe Becali, cel care se pricepe mai nou și la medicină ca un veritabil „dottore” Ponta (și-a luat deja „atestatul” pentru ciobănie, fotbal și biserică): dacă-i așa de eficace Arbidolul, de ce mor pe capete rușii, cei care l-au inventat? Că au, slavă Domnului, Arbidol la dispoziție de la începutul pandemiei. E pe toate gardurile. Și de ce au mai scos vaccinul Sputnik V?

În loc să scape de Covid-19, se „scaldă” în el: Rusia se situează pe locul 4 în lume la numărul de persoane infectate cu teribilul virus, după SUA, India și Brazilia.

Total la 22 ianuarie 2021: 3.637.862 de persoane depistate cu Covid-19 de la debutul pandemiei, dintre care 21.182 reprezintă cazuri noi, apărute în ultimele 24 de ore. Până acum, au decedat 67.376 de ruși, dintre care 566 în ultimele 24 de ore.

Adevărul despre Arbidol e altul. Și o spun chiar rușii. Dar nu rușii subjugați intereselor președintelui Vladimir Putin. De pildă, Departamentul de Sănătate din Moscova n-a inclus acest antiviral în tratamentul împotriva Covid-19, considerându-l ineficace. Iar Comitetul Academiei Ruse de Științe Medicale a recomandat, încă din 2007, scoaterea medicamentului din farmacii. Despre acest fapt a scris și presa de la noi.

Argumentul e același: lipsa de eficacitate a Arbidolului

Conform ziarului „Novaia Gazeta” (aflat în top 10 ca popularitate și credibilitate în Federația Rusă), în februarie-martie 2020, la spitalul nr. 8 din Guangzhou (China) s-a realizat un experiment la care au participat 70 de persoane infectate cu noul tip de coronavirus. Unii au primit Arbidol, alții – o combinație folosită și în România: Lopinavir cu Ritonavir.

La final, medicii au constatat următoarele: nu există eficacitate scontată în tratamentul Covid-19, Arbidolul nu e mai eficient decât Lopinavir + Ritonavir și invers. În schimb, au fost identificate reacții adverse: diaree, greață, scăderea poftei de mâncare.

În pofida acestui fapt, a avertizărilor de la Departamentul de Sănătate din Moscova, a celor de la Comitetul Academiei Ruse de Științe Medicale, a unor epidemiologi ruși (precum Vasili Vlasov), Ministerul Sănătății din Federația Rusă l-a recomandat pentru utilizare.

Anul trecut, același minister a exclus din schemă combinația Lopinavir – Ritonavir din cauza rezultatelor slabe (fapt confirmat și de cercetătorii din China comunistă), dar a păstrat Arbidolul. Asta, deși nu are niciun rezultat major în stârpirea bolii. Dovadă: numărul de morți în continuă creștere pe întreg teritoriul Federației Ruse.

O afacere uriașă pentru camarila lui Putin

De ce Ministerul Sănătății din Rusia n-a ținut cont de nicio avertizare venită de la medici renumiți în domeniul virusologiei? Pentru că la mijloc se află o afacere uriașă, coordonată de OTCPharm și gigantul farmaceutic Pharmstandard. Ambele firme îi aparțin miliardarului Viktor Kharitonin: locul 34 în topul miliardarilor ruși, cu o avere de 2,3 miliarde de dolari.

Potrivit „Novaia Gazeta”, Kharitonin este puternic susținut de oameni de bază ai președintelui Vladimir Putin: Viktor Kristenko (fost ministru al Industriei și Sănătății) și Tatiana Golikova (fost ministru al Sănătății). În urmă cu 10 ani, însuși Putin a făcut reclamă pentru Arbidol.

Cei doi politicieni sunt căsătoriți, au condus Ministerul Sănătății din Federația Rusă, exercitând o puternică influență asupra a tot ce se aprobă în momentul de față pentru tratamentul împotriva Covid-19. Când Golikova era șefă la Sănătate, Arbidolul a fost inclus pe lista medicamentelor vitale și esențiale.

Miliardarul Kharitonin a confirmat relațiile strânse pe care le are cu cei doi soți, mai ales cu Viktor Kristenko. „Viktor Borisovici a fost ideologul nostru de dezvoltare a industriei de medicamente, așa că am comunicat și continuăm să comunicăm și astăzi”, a declarat el într-un interviu acordat revistei „Forbes” – ediția rusească.

Doar în 2019, profitul net total al companiilor farmaceutice administrate de Viktor Kharitonin a ajuns la peste 27 de miliarde de ruble (peste 350 de milioane de euro).

Analizând achizițiile de medicamente făcute de statul rus în decursul anului 2020 în scopul combaterii epidemiei de Covid-19, jurnaliștii de la „Novaia Gazeta” au observat că s-au cheltuit în mod nejustificat peste 21 de milioane de euro: acestea nu și-au dovedit eficacitatea și nu s-au regăsit pe lista medicamentelor aprobate de Uniunea Europeană.

Pe Arbidolul atât de vânat de Gigi Becali, s-au vânturat degeaba peste 3,6 milioane de euro.

„Novaia Gazeta” a întocmit o listă cu întrebări despre banii risipiți de pomană pentru aceste medicamente, a trimis-o pe adresa Ministerului Sănătății încă din data de 26 iunie 2020, dar nici până în prezent n-a primit vreun răspuns.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta