Doza de anestezie

Dupa inca o zi de trait in frumoasa mea tara, romanul  toropit se aseaza pe canapea, butonand telecomanda si isi ia doza de minciuni de la Antena3. Portia pe o zi de anestezie Antena3,  injuraturi si huiduieli ale demagogilor indreptate impotriva aliantei. Intrigat, cetateanul toropit mediteaza, ce o mai fi asta. Tot meditand, cetateanul toropit […]

Dupa inca o zi de trait in frumoasa mea tara, romanul  toropit se aseaza pe canapea, butonand telecomanda si isi ia doza de minciuni de la Antena3.

Portia pe o zi de anestezie Antena3,  injuraturi si huiduieli ale demagogilor indreptate impotriva aliantei. Intrigat, cetateanul toropit mediteaza, ce o mai fi asta. Tot meditand, cetateanul toropit nu-si deslipeste privirea de la ecran. Iar cei de la ecran, baieti smecheri, ii mai baga pe gat un breaking news, fix legat de problemele din alianta de guvernare. Iata, apare un trol care printre dinti, arunca cuvinte grele din care cetateanul toropit trebuie sa deduca, de ce acesta alianta trebuie inlocuita. Trolul de serviciu, dupa ce ne reaminteste, de guvernarile de dreapta care au adus numai rau tarii ne explica ce bine o ducea poporul pe timpul celorlalti.

Cetateanul toropit simte ca si-a luat doza, somnul pune stapanire pe el, inca o data Antena 3 si-a facut treaba. Romanul a inghitit cat trebuie. Daca nu prea a inteles mare lucru, nu-i mare paguba. Va intelege maine, deoarece nici maine Antena 3 nu va dormi, ci va combate adanc problemele inventate de ei. Romanul adoarme cu telecomanda in mana, asa incepe a visa. Se facea ca niste impostori petreceau zgomotos sub privirile ratacite ale unor prosti, iar dintre prosti facea parte si el, cetateanul toropit, care-si luase doza de la Antena 3.

A venit noaptea, Romania adoarme cu telecomanda in mana, mai tresare si zambeste in somn, se vede ca viseaza ceva. Ce frumoasa este Romania noastra cand doarme si viseaza cu ea in mana, cu telecomanda ce altceva.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta