Dragostea si iubirea lui Dumnezeu

Dragostea si iubirea lui Dumnezeu

Dumnezeu este creatorul vietii, El intruchipeaza pe Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Desi omul nu poate fi ca Dumnezeu , ar trebui sa ii urmam intocmai invataturile. Suntem oameni si de aceea de multe ori esuam incercand sa detinem un anumit statut, sa dobandim anumite bunuri materiale si sa ne provocam unul altuia prejudicii  emotionale […]

Dumnezeu este creatorul vietii, El intruchipeaza pe Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Desi omul nu poate fi ca Dumnezeu , ar trebui sa ii urmam intocmai invataturile. Suntem oameni si de aceea de multe ori esuam incercand sa detinem un anumit statut, sa dobandim anumite bunuri materiale si sa ne provocam unul altuia prejudicii  emotionale si fizice.

Acesta nu este modul in care ar trebui sa traim, ar trebui sa traim in pace si dragoste, exact cum Dumnezeu ne-a dat iubirea lui vesnica, chiar si atunci cand Adam si Eva nu L-au ascultat. Dumnezeu nu a cautat sa se razbune, sa-si impuna autoritatea asupra lor, ci la cautat pe Adam pentru a restabili relatia cu el. Uneori, incepem sa pierdem din vedere relatia cu Dumnezeu, incepem sa devenim egoisti si rai.

Cel mai mic lucru pe care il putem face pentru Isus este sa fim statornici in credinta noastra in Dumnezeu. Credinta noastra trebuie sa fie vie, pentru ca Isus este viu. Unii vor incerca sa ne opreasca sa traim pentru El, dar credinta noastra nu ar trebui sa permita acest fapt. Pacea lui Isus trebuie sa fie in noi, in inimile noastre care trebuie sa fie iertatoare, Cuvantul Domnului este vesnic viu, numai asa poate sa-si gaseasca loc in inimile noastre si sa avem taria de a invata si pe altii despre maretia Domnului.

Iubirea Lui Dumnezeu pentru oameni este exprimata profund în Biblie. Nu exista cuvinte pentru a exprima  cat de profunda este iubirea pe care o are Dumnezeu pentru oameni. El ne-a dat pe Fiul Sau  care a murit pe cruce pentru pacatele noastre aratand o dragoste neconditionata pentru oameni. 

  Suntem invatati sa ne iubim unii cu altii, caci dragostea noastra vine de la Dumnezeu însusi. Chiar daca nimeni nu la vazut niciodata pe Dumnezeu, in inimile noastre Il vom vedea daca Il acceptam. Dumnezeu nu este invidios, nu este laudaros cu creatia sa si nu este mandru .

 În creatia omului Dumnezeu a folosit numai iubire si dragoste. Cand Dumnezeu a vazut ca ploaia pe care a trimis-o avea nevoie de om ca sa aiba grija de pamant, el a creat omul din praful pamantului pe care omul îl va lucra si ingriji. După acest proces, Dumnezeu a vazut că omul avea nevoie de un partener, ca nu era bine ca omul să fie singur. Asa ca a facut ca barbatul sa cada intr-un somn adanc, iar din coasta acestuia  a creat ceea ce avea sa numească femeie si a adus-o langa barbat. Acestia vor trai ca sot și sotie si vor invata sa se iubeasca si sa se respecte, a spus Domnul. Crearea unui barbat, apoi din el, o femeie,  arata dragostea neconditionata a lui Dumnezeu pentru creatie.


Distribuie articolul