Ei tic…tu taci !!!

Din cate stiu vasluianul nu este greu de cap, ba chiar este istet, destept si muncitor, molcom si cuminte. Dar totusi in cei 30 de ani s-a lovit de atatea ori cu capul de “grinda de sus”, dar se pare ca degeaba nu prea a inteles mare lucru. In loc sa scrasneasca din dinti si […]

Din cate stiu vasluianul nu este greu de cap, ba chiar este istet, destept si muncitor, molcom si cuminte. Dar totusi in cei 30 de ani s-a lovit de atatea ori cu capul de “grinda de sus”, dar se pare ca degeaba nu prea a inteles mare lucru. In loc sa scrasneasca din dinti si sa zica “ Gata domnilor, pana aici!”, el sta cu capul plecat, parca ar fi hipnotizat asteptand sa fie pacalit iarasi si iarasi de aceeasi oameni care conduc judetul de 30 de ani. Vasluiene – fraticule, de ce taci neamule, ce gandesti de accepti aceleasi personaje sinistre sa te conduca, de atata amar de vreme?

Zi ceva, bre vasluianule, zi ceva, ca doar nu esti mut. Psd-istii lui Buzatu te saracesc…ei tic- tu taci. PSD-ul si Buzatu au inchis toate fabricile din judet…ei tic – tu taci. Copiii tai nu au ce imbraca si cu ce se duce la scoala…ei tic – tu taci. N-ai bani de medicamente si mori cu zile …ei tic – tu taci. Tinerii au luat calea pribegiei din cauza saraciei in care ne-a adus PSD-ul si Buzatu…din nou ei tic – tu taci. De ce taci, bre neamule?

Cine sa vorbesca pentru tine, prietene? De ce nu-i dai peste mana politicianului care vrea sa te fure si sa te saraceasca? De ce nu-l scoti din sat pe politicianul fariseu? De ce nu-l chemi la o vorba in drum pe primarul talhar? De ce, bre neamule-vasluianule?

Oare chiar nu ai inteles tu in aceste mii de ani de cand existi, ca daca esti bun, ei te socot  de prost? Oare istoria, recenta nu te-a invatat chiar nimic? Peste cateva zile sunt alegerile, iar Buzatu si psd-istii in nici un caz nu vor sa-ti faca cadouri. De ce nu te otarasti oleaca, vasluianule? De ce stai pleostit si-ti rozi unghiile, in loc sa-i chemi in fata ta pe cei care te-au furat si te-au saracit si nu spui , scoateti, bre, banii furati,  fiinca ajunge.

Te rog sa nu fii suparat pe mine, neamule, dar stii proverbul: “ Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si in traista.”. Dumnezeu ti-a dat vasluiene pamant bun si manos, aer curat, cap pe umeri, brate vanjoase si toate celelalte cate ii trebuiesc unui neam sa fie fericit. Mai departe tu trebuie sa te descurci singur. Tu trebuie sa alegi si sa dai din coate pentru a avea de toate.

De ce te plangi de soarta, vasluiene? Nu te supara pe mine, dar de situatia ta nu este vinovat nici Dumnezeu, nici rusii, nici americanii si nici chiar Buzatu si PSD-ul, ci tu personal, tu cu tacerea ta i-ai creditat sa conduca judetul, tu ti-ai ales primarii, tu care de fiecare data te pregateai sa-i votezi pe psd-isti si pe Buzatu, tu le-ai facut cu manuta ta, iar acum esti bosumflat si te gandesti ca de vina este soarta. Care soarta , neamule?

Soarta esti tu si Dumnezeu deasupra ta. EL ti-a dat totul sa ai o viata mai buna. Restul depinde de tine. Te rog nu mai sta in fata televizorului, vino la sectiile de votare, pe 27 septembrie, intalneste-te cu neamurile si prietenii, puneti impreuna viitorul judetului la cale. Soarta ta nu sta in horoscoape si zodii, ci in vorba ta, in mintea ta, in mana ta, in pasii tai. Asa ca nu mai tacea omule, trezeste-te, nu mai dormi, bate cu pumnul in masa pune intrebari si cere raspunsuri clare.

 Asta este adevarata soarta, vasluiene…


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta