Esecurilor noastre vin de la moralitatea din noi

Esecurilor noastre vin de la moralitatea din noi
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Esecurilor noastre vin de la moralitatea din noi

O prima lectie care pe care am invatat-o in viata a fost aceea de a fi mereu recunoscator familiei, prietenilor. O alta lectie importanta a fost aceea de a intelege ca este nevoie de sacrificiu in viata, pentru a putea trai la intensitate maxima. Si o ultima lectie descoperita este aceea de respect pentru ceilalti. […]

O prima lectie care pe care am invatat-o in viata a fost aceea de a fi mereu recunoscator familiei, prietenilor. O alta lectie importanta a fost aceea de a intelege ca este nevoie de sacrificiu in viata, pentru a putea trai la intensitate maxima. Si o ultima lectie descoperita este aceea de respect pentru ceilalti.

Un poem sanscrit ne spune ca in lume exista patru feluri de oameni. Persoanele cu un suflet nobil care isi sacrifica propriile interese pentru ceilalti, ar fi o categorie, din pacate minora. In continuare, vin cei care isi vor sacrifica propriile interese pentru altii doar atunci cand propriile interese nu se ciocnesc cu ale celorlati. A treia categorie de oameni sunt cei care ii ranesc pe altii pentru propriile scopuri egoiste. Dar cei mai rai sunt ultimii, care i-ar atrage pe altii in scopuri egoiste, desi ei insisi nu castiga nimic din asta.

Sacrificiul este marea lege a Universului. Un lucru este sacrificat pentru alt lucru, iar acesta se sacrifica la randul sau pentru altceva si astfel timpul isi continua munca. Sacrificiul este pretul care trebuie platit pentru orice progres. Totusi sacrificiul de sine este cea mai nobila trasatura a caracterului uman. Renuntarea la propriile interese de dragul celorlati ar trebui sa fie trasatura definitorie a tuturor conducatorilor si politicienilor lumii.

Parintii isi sacrifica confortul de dragul copiilor, militarii se sacrifica pentru tara, iar patriotii si reformatorii se sacrifica pentru libertate si adevar. Societatea, familia si natiunea sunt tinute impreuna doar prin sacrificiu. Daca am fi egoisti si ne-am gandi numai la interesul propriu, mergand fiecare pe drumul sau, ar exista un haos total si o lupta nesfarsita care ar face pacea si progresul imposibile.

Unii oameni nu au vazut in viata lor ceea ce am vazut eu. Am vazut lucruri, tari, oameni, obiceiuri care sunt reale.  Am vazut dragoste si respect pentru oameni prin locurile in care am trecut, am vazut privelisti si locuri fascinante,dar am vazut si ura, suferinta, foamete sau razboi. Din pacate majoritatea dintre noi ii vedem pe cei suferinzi, de multe ori fara sa facem nimic. Oamenii care sufera  in general nu se plang, dar nici nu lupta. Sunt doar fericiti ca sunt creatia lui Dumnezeu si ca ajung sa mai traiasca o zi in suferinta si nedreptate.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta