Este nemurirea atragatoare pe cat pare a fi ?

Este nemurirea atragatoare pe cat pare a fi ?
aging process, young woman become old
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Este nemurirea atragatoare pe cat pare a fi ?

Nemurirea poate fi in viitor realitate?  Nu exista nicio indoiala ca traim mai mult decat generatiile anterioare. Acum 100 de ani, durata medie de viata a omului era de 30 de ani. Astazi, o extindem la aproape 70 de ani. Asa ca este rezonabil sa ne intrebam….cat de mai mult poate creste speranta de viata […]

Nemurirea poate fi in viitor realitate?  Nu exista nicio indoiala ca traim mai mult decat generatiile anterioare. Acum 100 de ani, durata medie de viata a omului era de 30 de ani. Astazi, o extindem la aproape 70 de ani. Asa ca este rezonabil sa ne intrebam….cat de mai mult poate creste speranta de viata ? Cu peste 4000 de ani in urma, un rege sumerian cauta viata vesnica. In urma cu 500 de ani, exploratorul spaniol Ponce de León a cautat Fantana Tineretii pentru a ramane vesnic tanar.

Din cele mai vechi timpuri, a existat intotdeauna o dezbatere filozofica, daca oamenii continua sa traiască dupa moarte. O alta intrebare este daca un individ isi poarta identitatea in cealalta viata,  dupa moarte. Identitatea personala este distincta pentru fiecare dintre noi si persista de-a lungul vietii,  este ceva unic, care ne diferentiaza de restul oamenilor. Identitatea personala ar fi importanta in identificarea persoanei care a murit daca este aceeasi persoana care a trait dupa moarte.

    Majoritatea dintre noi ne nastem si crestem  in umbra uneia dintre religiile majore, toate presupunand un fel de supravietuire dincolo de moarte. Prin urmare, religiile considera de obicei de la sine inteles ca stiu despre ce vorbesc atunci cand este vorba despre nemurire sau cel putin de supravietuirea de dupa moarte.

Sa ne gandim pentru o clipa, este nemurirea buna sau rea?

Sa presupunem am ajuns sa fim nemuritori intr-un viitor indepartat, ceea ce inseamna ca suntem scutiti de a muri, ca traim o viata nesfarsita pentru un timp infinit. Am explorat toate modalitatile diferite de a prelungi viata, de a indeparta spectrul mortii pentru totdeauna. Cercetarile stiintifice au facut totul pentru a prelungi viata umana prin inlocuirea organelor uzate cu altele noi.

Ganditi-va ca daca toata lumea devine nemuritoare, viata nu va mai avea nicio importanta. Dar,  viata are sens pentru ca nu exista nicio certitudine despre ea. Viata isi are importanta din cauza incertitudinii cu care traim. Nemurirea este cea care distruge aceasta  incertitudine. Deci, daca te gandesti ca nemurirea iti va oferi o cantitate extraordinara de fericire se prea poate sa  te inseli.

Apropiarea mortii ii provoaca pe oameni sa-si implineasca visele. Stiind ca suntem muritori,  petrecem mai mult timp cu familiile noastre, plecam in vacante, doar pentru ca stim ca poate nu mai avem o a doua sansa. Dar cand vesnicia ne este disponibila, impreuna cu posibilitatea de a experimenta tot ceea ce are de oferit viata, multe experiente vor parea sa-si piarda din valoare. Moartea planetei peste un numar mare de ani este posibil sa te surprinda. Bineinteles ca ai putea scapa in spatiu – dar nu te asteapta prea multe acolo… decat daca iti place sa plutesti in intunericul nesfarsit pana la sfarsitul timpului.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta