Este oare criza economica ce va urma, o sansa pentru Romania ?

Este oare criza economica ce va urma, o sansa pentru Romania ?
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Este oare criza economica ce va urma, o sansa pentru Romania ?

Personal nu sunt asa de prapastios cand aud peste tot ca va veni criza economica. Aceasta va veni, nu incape discutie in momentul in care importurile se vor diminua iar veniturile la buget vor scadea. Pana la aparitia pandemiei, partidele aflate la putere nu erau interesati sa faca ceva, lumea pleca la munca in strainatate, […]

Personal nu sunt asa de prapastios cand aud peste tot ca va veni criza economica. Aceasta va veni, nu incape discutie in momentul in care importurile se vor diminua iar veniturile la buget vor scadea.

Pana la aparitia pandemiei, partidele aflate la putere nu erau interesati sa faca ceva, lumea pleca la munca in strainatate, banii veneau in tara si toti supravietuiau. Criza sanitara si criza economica care va urma, au avut ceva benefic si anume am scapat ( sper) de PSD pentru cel putin 4 ani, si sunt sigur ca va incuraja actuala putere sa treaca de la un model economic bazat pe import si consum la un model intemeiat pe productia autohtona, ceea ce va duce la creearea de locuri de munca si export.

De ce spun ca sunt optimist in privinta crizei care va veni, fiinca aceste crize economice au fost dintotdeauna un prilej si o conditie necesara de respecializare a economiilor nationale, de trecere la un nivel superior. Astfel tarile avansate din UE si din lume se vor specializa in producerea de bunuri bazate pe tehnologii ultramoderne, abandonand anumite domenii de activitate care erau considerate de varf. Aceste domenii abandonate pot deveni baza respecializarii Romaniei care se afla pe o pozitie inferioara ca nivel de dezvoltare.

Asa cum in trecut, industriile extractive, textile, metalurgice etc., au fost treptat abandonate de tarile dezvoltate si cedate tarilor mai putin dezvoltate, asa va fi si acum. Aceste industrii considerate in zilele noastre de varf, vor deveni accesibile Romaniei impreuna cu capitalul respectiv. Aceste tehnologii si utilaje abandonate de tarile dezvoltate vor deveni accesibile si ieftine, o data cu upgradarea economiilor tarilor dezvoltate si deci va aparea sansa de respecializare a economiei Romaniei. Nu trebuie sa ratam aceasta posibilitate. De aceea sunt optimist si increzator.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta