Europarlamentar USR-PLUS arata ca ii pasa de navigatorii romani. Respect.

Europarlamentar USR-PLUS arata ca ii pasa de navigatorii romani. Respect.
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Europarlamentar USR-PLUS arata ca ii pasa de navigatorii romani. Respect.

Nicolae Ștefănuță este vicepreședinte al Uniunii Salvați România și europarlamentar român ales în a 9-a legislatură a Parlamentului European, pe lista Alianței USR-PLUS. În Parlamentul European, face parte din Grupul Renew Europe. Diplomat european, Nicolae Ştefănuţă reprezintă Parlamentul European la Washington, din septembrie 2018, potrivit CV-ului publicat pe be.linkedin.com, fiind primul român care asigură legătura […]

Nicolae Ștefănuță este vicepreședinte al Uniunii Salvați România și europarlamentar român ales în a 9-a legislatură a Parlamentului European, pe lista Alianței USR-PLUS. În Parlamentul European, face parte din Grupul Renew Europe.

Diplomat european, Nicolae Ştefănuţă reprezintă Parlamentul European la Washington, din septembrie 2018, potrivit CV-ului publicat pe be.linkedin.com, fiind primul român care asigură legătura dintre forul european şi Congresul american, conform www.usrplus.ro.

Este licenţiat în economie în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara (2000-2004). A absolvit cursurile de masterat: studii internaţionale avansate la Academia Diplomatică din Viena (2004-2006), studii europene în cadrul Universităţii din Viena (2005-2006) şi politici publice la Universitatea Georgetown – McCourt School of Public Policy (2013-2014), conform informaţiilor prezentate pe site-urile www.da-vienna.ac.at şi gppreview.com.

Nicolae Ştefanuță e probabil primul europarlamentar interesat de problemele reale ale navigatorilor români.  Aflat in portul Anvers, Belgia, a urcat la bordul unei nave pe care erau si marinari romani. Iata ce a declarat dupa intalnirea cu acestia.

“Românii care fac planeta să se învârtă: pe vapor în mijlocul crizei!

Printre cele mai dureroase mesaje pe care le-am primit ca politician au fost de la românii prinși pe mările lumii sau rămași în porturi fără dreptul de a călca pământul.

Unii s-au sinucis de disperare. Alții s-au luptat cu boli grele în vreo cabină de 2 pe 2. Alții au plecat pe mare pentru 3 luni, dar familia nu i-a mai văzut de 6.

Da, asta e viața reală și grea a românilor care asigură hrana și marfa lumii: a navigatorilor noștri plecați în toată lumea.

Am vorbit cu ei despre drepturile lor europene, drepturile lor internaționale. Despre nevoile lor.”


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta