Eurostat: România, printre țările UE cu cea mai mare rată anuală a inflației în luna octombrie

Eurostat: România, printre țările UE cu cea mai mare rată anuală a inflației în luna octombrie
food packaging in recycled plastics, meat
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Eurostat: România, printre țările UE cu cea mai mare rată anuală a inflației în luna octombrie

( Teodora Ion – Caleaeuropeana.ro ) Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a crescut în luna octombrie până la 4,4%, de la 3,6% în luna septembrie, ţările membre cu cele mai ridicate rate fiind Lituania (8,2%), Estonia (6,8%), Ungaria (6,6%) şi România (6,5%), arată Eurostat, citat de Agerpres. Comparativ cu luna septembrie, rata anuală […]

( Teodora Ion – Caleaeuropeana.ro )

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a crescut în luna octombrie până la 4,4%, de la 3,6% în luna septembrie, ţările membre cu cele mai ridicate rate fiind Lituania (8,2%), Estonia (6,8%), Ungaria (6,6%) şi România (6,5%), arată Eurostat, citat de Agerpres.

Comparativ cu luna septembrie, rata anuală a inflației a crescut în toate cele 27 de state membre, dar cele mai mici valori au fost întâlnite în Malta (1,4%), Portugalia (1,8%), Finlanda și Grecia (ambele 2,8%). La polul opus, cele mai mari rate anuale au fost observate în Lituania (8,2%), Estonia (6,8%) și Ungaria (6,6%) și România (6,5%).

În luna octombrie, cea mai mare contribuție la rata anuală a inflației din zona euro a venit de la energie (+2,21 procente puncte procentuale), urmată de servicii (+0,86 pp), bunuri industriale non-energetice (+0,55 pp) și produse alimentare, alcool și tutun (+0,43 pp).


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta