Faceți bărbații masculini din nou

Faceți bărbații masculini din nou

Nu masculinitatea bărbaților este problema în ziua de azi, ci lipsa ei, analizează un articol PragerU. Violul, crima, războiul – toate au un singur lucru în comun: bărbații. Agresivitate, violență, ambiție lipsită de conștiință – toate caracteristicile „masculinității toxice“, nu? Și soluția este evidentă: faceți-i pe bărbați mai puțin toxici. Faceți-i pe bărbați mai puțin […]

Nu masculinitatea bărbaților este problema în ziua de azi, ci lipsa ei, analizează un articol PragerU.

Violul, crima, războiul – toate au un singur lucru în comun: bărbații.

Agresivitate, violență, ambiție lipsită de conștiință – toate caracteristicile „masculinității toxice“, nu?

Și soluția este evidentă: faceți-i pe bărbați mai puțin toxici.

Faceți-i pe bărbați mai puțin masculini.

Faceți-i pe bărbați să semene mai mult cu femeile.

Dar vreau să vă spun că acest mod de gândire nu este doar greșit, este de-a dreptul periculos. Iată de ce: Când încercați să-i faceți pe bărbați să semene mai mult cu femeile, nu obțineți mai puțină „masculinitate toxică“, ci mai multă.

De ce? Pentru că bărbații răi nu devin buni când încetează să mai fie bărbați; devin buni când încetează să mai fie răi. Agresivitatea, violența și ambiția neînfrânată nu pot fi eliminate din psihicul masculin; pot fi doar valorificate. Iar atunci când sunt valorificate, ele sunt instrumente pentru bine, nu pentru rău. Aceleași trăsături masculine care aduc distrugerea înving și tirania. Trăsăturile care favorizează lăcomia construiesc, de asemenea, economiile. Trăsăturile care îi determină pe bărbați să își asume riscuri prostești îi determină pe bărbați să își asume și riscurile eroice.

Răspunsul la masculinitatea toxică nu este mai puțină masculinitate; este o masculinitate de o calitate mai bună. Și știm cum arată asta.

Este un tânăr care deschide ușa fetei la prima lor întâlnire. Este un tată care lucrează peste normă pentru a-și întreține familia. Este un soldat care își riscă viața pentru a-și apăra țara. Problema tot mai mare în societatea actuală nu este că bărbații sunt prea masculini; ci tocmai că nu sunt suficient de masculini. Când bărbații își acceptă masculinitatea într-un mod sănătos și productiv, ei sunt lideri, războinici și eroi. Când își neagă masculinitatea, fug de responsabilități, lăsând distrugere și disperare în urma lor.

Consecințele pot fi văzute peste tot.

Unul din patru tați locuiește în prezent separat de copiii săi. Iar copiii care cresc fără tată sunt, în general, mai deprimați decât colegii lor care au o mamă și un tată. Ei prezintă un risc mult mai mare de a ajunge la închisoare, de a rămâne însărcinate în adolescență și de a fi săraci. 71% dintre liceenii care renunța la studii nu au tată.

„Dintre toate bazele pe care ne construim viața … familia este cea mai importantă. Și suntem chemați să recunoaștem și să onorăm rolul esențial al fiecărui tată pentru acea fundație.“

Acest lucru a fost spus în 2008 de Barack Obama, pe atunci senator.

„Dacă suntem sinceri cu noi înșine“, a continuat el, „vom admite că … prea mulți tați … lipsesc din prea multe vieți și din prea multe cămine.“

Oricât încercăm să negăm că am avea nevoie de o forță masculină reală în societate, nu putem nega necesitatea acesteia. Familiile sănătoase și comunitățile puternice depind de conducerea și eroismul bărbaților buni.

Cu toate acestea, tendința actuală este de a feminiza tinerii, în speranța de a obține o noțiune utopică de egalitate și pace. Și începe de la cele mai fragede vârste.

La școală, băieții sunt invariabil „problema“. Pe terenul de joacă, jocurile agresive precum dodgeball au fost de mult eliminate. Le spunem tinerilor că dorința lor intrinsecă de a concura este greșită. Toată lumea primește un trofeu. Nu ridica ștacheta.

Această înclinație anti-masculină continuă și în învățământul superior și la locul de muncă. A creat milioane de bărbați-tentativă, femei nefericite și băieți și fete confuzi.

Iată un secret pe care fiecare femeie îl cunoaște: Femeile își doresc bărbați adevărați – bărbați pe care pot conta și pe care îi pot admira. Nicio teorie feministă nu va schimba asta.

Nu cunosc nicio femeie, indiferent de vârstă, care să fie atrasă de un bărbat pasiv ce așteaptă de la ea să fie cea care-i asigură traiul, să fie protectorul și conducătorul său.

Fiecare femeie pe care o cunosc vrea un bărbat puternic și responsabil. Aceasta nu este o consecință a unui construct social sau a unei presiuni culturale – este un lucru înnăscut.

Devalorizarea masculinității nu se va termina cu bine, deoarece bărbații feminini și pasivi nu opresc răul. Bărbații pasivi nu apără, nu protejează și nu asigură împlinirea nevoilor zilnice. Bărbații pasivi nu conduc.

Bărbații pasivi nu fac lucrurile de care am avut mereu nevoie să le facă bărbații pentru ca societatea să prospere.

În cartea sa, Abolition of man, filosoful englez C.S. Lewis scrie despre această problemă. El descrie tensiunea „dintre omul cerebral și omul visceral“.

„Prin prisma intelectului său“, explică Lewis, omul „este doar spirit, iar prin prisma apetitului său este doar animal“.

Avem nevoie de amândouă. Eliminați unul și vă alegeți cu un bărbat neputincios sau rău. Și într-o lume a răutății, bărbații slabi nu sunt altceva decât facilitatori ai celor răi.

Violul, crima, războiul – toate au două lucruri în comun: bărbați răi care violează, ucid și pornesc războaie; și bărbați slabi, care nu-i opresc. Avem nevoie de bărbați buni, care să o facă.

Nu masculinitatea este toxică. Ci lipsa ei.

Tribuna.US


Distribuie articolul