Facilități pentru agenții economici care fac investiții în Negrești și creează noi locuri de muncă

Facilități pentru agenții economici care fac investiții în Negrești și creează noi locuri de muncă
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Facilități pentru agenții economici care fac investiții în Negrești și creează noi locuri de muncă

( Simona DANDA – Vremea Noua ) SPRIJIN… Autoritățile locale din Negrești vin în sprijinul agenților economici, care fac investiții și creează locuri de muncă în oraș. Acestea au lansat o schemă de ajutor de minimis care constă în scutirea de la plata impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren pentru întreprinderile care efectuează o investiție de […]

( Simona DANDA – Vremea Noua )

SPRIJIN… Autoritățile locale din Negrești vin în sprijinul agenților economici, care fac investiții și creează locuri de muncă în oraș. Acestea au lansat o schemă de ajutor de minimis care constă în scutirea de la plata impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren pentru întreprinderile care efectuează o investiție de minimum 50.000 euro, iar după finalizarea investiției, asigură crearea unui număr de cel puțin trei noi locuri de muncă.

Scutirea la plată a impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren se acordă pe o perioadă de până la 3 ani, pe baza criteriilor de acordare, fără a depăși termenul final al schemei de ajutor de minimis, 31.12.2023.”Pentru a fi eligibilă, întreprinderea solicitantă a ajutorului de minimis trebuie să îndeplinească condiția de a nu fi beneficiat în ultimii 2 ani fiscali și în anul fiscal în curs, fie din surse ale bugetului de stat sau ale autorităților locale, fie din surse comunitare, de ajutor de minimis, care, cumulat cu suma solicitatăîn proiect, să depășească echivalentul în lei a 200.000 euro, iar în cazul întreprinderii care activează în sectorul rutier a 100.000 euro”, se arată într-o informare transmisă ieri de Primăria orașului Negrești.

Agenții economici pot concesiona sau închiria terenuri de la Primăria Negrești

O altă facilitate oferită agenților economici este reducerea cu până la 50% a prețului de închiriere a clădirilor degradate. De asemenea, “pot fi concesionate/închiriate în totalitate sau pe loturi, la prețuri avantajoase, în condițiile legii, în următoarele locații: teren în extravilan Parpanița în suprafață totală de 33316 mp și structură metalică în suprafață de 800 mp; teren în intravilan, str. Ion Creangă, nr. 2, în suprafață de 3474 mp și 6 clădiri cu Scd 665 mp; teren în intravilan, str. 1 Decembrie, nr. 55, în suprafață de 6135 mp și 9 clădiri cu Scd 1013 mp. Pentru clădirile degradate sau fără toate utilitățile, tarifele de închiriere se reduc cu până la 50% pentru o perioadă de maxim 5 ani.Tarifele de pornire pentru organizarea licitațiilor sunt cele aprobate prin HCL nr. 42/2021.


Distribuie articolul