Faptele sunt mai bune decât visele.

Faptele sunt mai bune decât visele.

   In 2016 indignarea romanilor in special din marile centre urbane impotriva coruptiei, arogantei si subdezvoltarii  pastorite de un  PSD sub conducerea lui Victor Ponta si apoi a lui Nicolae Dragnea, a dus la aparitia USR si a partidului PLUS. Acum in 2020 asistam la revolta celor multi si marginalizati batjocoriti de o clasa politica […]

   In 2016 indignarea romanilor in special din marile centre urbane impotriva coruptiei, arogantei si subdezvoltarii  pastorite de un  PSD sub conducerea lui Victor Ponta si apoi a lui Nicolae Dragnea, a dus la aparitia USR si a partidului PLUS. Acum in 2020 asistam la revolta celor multi si marginalizati batjocoriti de o clasa politica aproape indiferenta la nevoile acestora, care ii exclude de pe agenda politica. Pe aceste probleme sociale a aparut partidul AUR.

Datorita unui mesaj ambiguu transmis societatii, acesta a alimentat frustrarea multor romani crestini ortodocsi din tara si din diaspora. Din nefericire unii preoti si ierarhi sau aratat interesati de ideologia partidului AUR, cu toate ca acest partid este anti-sistem, anti-occidental dar majoritatea membrilor lui sunt pro-biserica.

Desigur, cei care batjocoresc si ridiculizeaza acum partidele care doresc modernizarea Romaniei, au acum ocazia sa vada pe viu, cum arata anti-modernismul, anti-occidentalismul, nationalismul, legionarismul si ultra-ordodoxismul din Romania in perioada interbelica. Daca nu vom dori sa devenim o tara arhaica si marginalizata in Europa si in lume, rolul si pozitia intelectualilor din partidele care formeaza actuala majoritate, deschisi inspre lumea moderna, occidentalizati, ancorati in traditia nationala, dar fara excese de nationalism, si deasemeni avand alt mesaj catre valorile crestin –ortodoxe, va duce la stingerea acestor manifestari de radicalism, isterie si utopisme manifestate in societate de neo-legionarii de la AUR.

Niciodata in istoria moderna a Romaniei, politicieni de calibru nu au pus in pericol sanatatea oamenilor asa cum au facut-o unii lideri AUR pentru a castiga voturi. Niciodata politicienii romani adevarati nu au folosit in discursurile lor politice retorica anti-sistem, sau sa se imbrace in tricolor, propagand in societate mesaje si lozinci populiste luate parca din peluzele stadioanelor de fotbal.

In 2020, Romania se apropie de un nou moment 1989, clasa politica pare rupta de doleantele multor cetateni, din pacate o noua revolta ne va departa de visul din timpul Revolutie, ducandu-ne in bratele radicalismului si utopiilor extremistilor de dreapta. La fel ca in 1989, in spiritul nostru romanesc aproape nici un politician din Romania nu vrea sa recunoasca acest fapt. Iar apoi acestia se mira de ce nu iese lumea la vot.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta