Farama de omenie

Cu discursuri goale de continut partidul AUR are succes la oamenii sarmani, noi trebuie sa transpunem in fapte aceste vorbe si sigur vom avea recunostiinta oamenilor saraci ai judetului, mai ales ca avem consilieri judeteni, consilieri locali mai nou si functia de Prefect . ( Eseul este creatie proprie )  Oameni buni de cand nu […]

Cu discursuri goale de continut partidul AUR are succes la oamenii sarmani, noi trebuie sa transpunem in fapte aceste vorbe si sigur vom avea recunostiinta oamenilor saraci ai judetului, mai ales ca avem consilieri judeteni, consilieri locali mai nou si functia de Prefect . ( Eseul este creatie proprie )

 Oameni buni de cand nu v-ati mai uitat in oglinda, va recomand sa o facem impreuna. Obisnuim sa nu mai avem timp sa ne observam trasaturile umane, am omis sa ne acordam putin timp noua insine. Trasaturi umane, care sunt alea, ar intreba multi. Cum care, alea esentiale, de radacina fiintei umane.

Ni se prezinta, aproape zilnic copii dezbracati in iarna, flamanzi, traind intr-un trai mizer, suferind. Stau si intreb, tu vasluianule din Alianta USR-PLUS, ce faci? Din nefericire, am inceput un festival de sofisme, de analize profunde, de explicatii. Intr-un cuvant de tafne de om ajuns.

Ba ca sunt asistatii sociali puturosi, care binenteles ne consuma banii de la buget, ca multi saraci sunt betivi, ca degeaba sunt ajutati pentru ca termen lung tot aia e.

Nimeni, dar absolut nimeni nu a remarcat ca multi copii din Judetul Vaslui sunt desculti, dezbracati in frig, in plina iarna, probabil flamanzi. Aproape toti suntem preocupati de teoretizari pretioase si nimeni nu se intreaba, dar unde sunt acei copii. Ce putem face?

Din pacate totul pare ca un concurs de desteptaciune falsa. Nu se zareste nici o lumina de nicaieri in bezna care ne inconjoara. Miroase prea mult a autosuficienta amestecata cu superficialitate. Probabil multi dintre noi am uitat cum este sa fii sarac, sarac in sensul limpede al cuvantului. Vai suntem saraci, iar in realitate suntem bogati. Destul de bogati. Va pot confirma, am fost in tari cu adevarat sarace din lumea asta si am vazut fata hidoasa a saraciei. Cum spuneam suntem bogati, dar acesta stare vine la pachet cu, calitatea noastra de neam-prost, neam de Hagi Tudose.

Ce am pierdut in compensatie. Sa privim in oglinda. Probabil din nou, ne vom umple golul cu explicatii savante, scuze fine, evitarea vreunei responsabilitati, de nerecunoasterea chipurilor schimonosite din oglinda. Avem un talent innascut, de a ne disimula, de a evita adevarul, un adevarat cult al esecului implantat in gene. Spunem tot timpul, noi nu suntem vinovati de nimic, de vina este momentul prost, ceilalti, oricine, dar nu noi.

Totusi daca in oglinda, vedem niste copii flamanzi, tremurand de frig, si ne gandim cum sa-i ajutam, sa nu ne speriem, probabil este ultima farama de omenie  din noi. O farama de omenie in care daca sufli usor se aprinde, invie, iar daca o suipi, se stinge.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta