Fictiune, a doua zi după alegeri, luni, 7 decembrie 2020… ( Scenarii )

Fictiune, a doua zi după alegeri, luni, 7 decembrie 2020… ( Scenarii )
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Fictiune, a doua zi după alegeri, luni, 7 decembrie 2020… ( Scenarii )

Primul scenariu Ieri, 6 decembrie in Romania s-au organizat alegeri parlamentare. Potrivit informatiilor de la BEC pana la aceasta ora , situatia sta astfel, PNL-35%, USR-PLUS- 23%, PSD-19%, UDMR-5%, PMP-4%, altii sub 2%. Premierul Orban si presedintele PNL, domnul Orban, a declarat ca inca nu comenteaza nimic pana cand rezultatele nu vor fi finalizate. Deasemeni […]

Primul scenariu

Ieri, 6 decembrie in Romania s-au organizat alegeri parlamentare. Potrivit informatiilor de la BEC pana la aceasta ora , situatia sta astfel, PNL-35%, USR-PLUS- 23%, PSD-19%, UDMR-5%, PMP-4%, altii sub 2%. Premierul Orban si presedintele PNL, domnul Orban, a declarat ca inca nu comenteaza nimic pana cand rezultatele nu vor fi finalizate. Deasemeni lideri ai PNL au declarat ca, alegerile au fost fraudate, PNL trebuia sa aiba spre 40%, iar PMP trebuia sa treaca pragul electoral.

Al doilea scenariu

Ieri, 6 decembrie 2020 in Romania au avut loc alegeri parlamentare. Datele prezentate de BEC certifica o victorie zdrobitoare a PSD care a obtinut 54% din voturile romanilor. Marea surpriza o reprezinta succesul PSD in ciuda sondajelor nefavorabile, care pronosticau un esec de proportii a acestui partid. Aceasta victorie fara precedent le va permite psd-istilor sa formeze singuri guvernul si sa detina controlul absolut al celor doua camere ale Parlamentului, Ciolacu va fi propunerea acestui partid pentru functia de Prim-Ministru.

Celelalte partide au avut urmatoarele rezultate, PNL-16%, USR-PLUS- 12%, UDMR- 6%, PMP- 6,4%, alte partide nu au depasit pragul de 5%.

Deocamdata rezultatele alegerilor au fost comentate numai de domnul Ciolacu, care a declarat ca este pe deplin satisfacut de rezultate. Imediat dupa validarea rezultatului alegerilor, PSD va avea de rezolvat doua sarcini, prima este reformarea partidului, a doua sarcina este “asanarea” societatii” in care se au in vedere un sir de actiuni de trimitere in fata justitiei a celor care au produs dezastrul economic din ultimul an, a declarat acesta. Astfel probabil ne putem astepta la acuzatii in masa in randul taberei liberale, care au gestionat prost tara in timpul guvernarii. Acum cateva minute liderul PNL a anuntat ca isi va da demisia si va comenta rezutatul scrutinului explicand presei ca singurii vinovati de rezultatul bun obtinut de PSD sunt partidele de dreapta pentru ca s-au contrat permanent.

In final va invit sa reflectati care varianta vi se pare mai aproape de realitate. Credeti ca o alianta de dreapta dintre PNL si USR-PLUS poate fi viabila? De ce? Ce credeti ca trebuie sa intreprinda de urgenta, in timpul scurt care a mai ramas pana la alegeri, liderii celor doua partide pentru a nu permite psd-istilor sa iasa invingatori?


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta