Firma mamei secretarului Violetei Alexandru solicită bani de la Guvern!

Firma mamei secretarului Violetei Alexandru solicită bani de la Guvern!
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Firma mamei secretarului Violetei Alexandru solicită bani de la Guvern!

(Eugen Dinu, redactor-Bugetul.ro) Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților! Nepotismele ajung până la cel mai înalt nivel în Guvernul Orban. În doar câteva luni, Tudor Polak, la doar 34 de ani, a […]

(Eugen Dinu, redactor-Bugetul.ro)

Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Nepotismele ajung până la cel mai înalt nivel în Guvernul Orban.

În doar câteva luni, Tudor Polak, la doar 34 de ani, a trecut de la administrarea unei patiserii la Ministerul Muncii, apoi a fost candidat la Primăria Vaslui din partea PNL, iar acum candidează pentru un loc în Camera Deputaților, aflându-se pe locul doi pe lista PNL Vaslui.

Tudor Polak a ajuns în această funcție datorită Simonei Polak, mama sa, fost consilier județean PNL de Vaslui și fostă șefă a Casei Județene de Asigurări de Sănătate(CJAS) Vaslui”.

Totodată, am aflat că firma VASTUPO SRL, societate care acum solicită sprijin de la Guvernul Orban și care este deținută în acte doar de Simona Polak, a fost înființată chiar de Tudor Polak. VASTUPO SRL a avut la început doi asociați: Simona și Tudor Polak. Cel care a depus cererea de înregistrare a companiei la ONRC a fost chiar actualul secretar al Violetei Alexandru. 

Absolvent al unui liceu cu program sportiv din Roman, dar și al Facultății de Drept si Administrație Publică (Universitatea Spiru Haret București), în ultimii doi ani, până să ajungă la Ministerul Muncii, potrivit CV-ului său, Polak a fost administratorul a două firme: SC VASTUPO SRL și SC USC LIMITED SRL. Ambele societăți aparțin familiei Polak.

SC VASTUPO SRL, societate care acum cere sprijinul Guvernului Orban, prin programul IMM Invest, a fost înființată în aprilie 2018 chiar de Tudor Polak, secretarul Violetei Alexandru.

La vremea respectivă, firma avea doi asociați: Simona Polak și Tudor Polak, care deținea funcția de administrator al companiei.

În ianuarie 2020, când a fost numit în Guvernul Orban, Tudor Polak a ieșit din acționariatul companiei și a renunțat la funcția de administrator.

USC LIMITED SRL a fost înființată în ianuarie 2016. La acea vreme, Simona Polak era asociat unic, iar administrator a fost numit Tudor Polak. Ulterior, în noiembrie 2016, în firmă a apărut și Emilia Polak.

În octombrie 2017, Tudor Polak a fost schimbat din funcția de administrator al firmei. În ianuarie 2018, Polak a revenit ca administrator, dar și ca acționar al companiei.

În ianuarie 2020, când a ajuns la Ministerul Muncii, Tudor Polak ieșit din acționariatul USC LIMITED SRL și a renunțat la funcția de administrator al societății.

 


Distribuie articolul