Generația Z reprezinta tinerii născuți în secolul XXI – poate generația cea mai bine pregătită din istoria omenirii și totuși nefericită.

Generația Z reprezinta tinerii născuți în secolul XXI  –  poate generația cea mai bine pregătită din istoria omenirii  și totuși nefericită.
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Generația Z reprezinta tinerii născuți în secolul XXI – poate generația cea mai bine pregătită din istoria omenirii și totuși nefericită.

Sunt nativi digitali care văd noile tehnologii ca pe un mod de a înțelege și de a gestiona lumea. De asemenea, toți s-au născut în secolul XXI cu tot ceea ce implică. De exemplu, incertitudinea, schimbările sociale, progresele științifice și chiar o pandemie. Dacă există un lucru care pare să definească această nouă generație de […]

Sunt nativi digitali care văd noile tehnologii ca pe un mod de a înțelege și de a gestiona lumea. De asemenea, toți s-au născut în secolul XXI cu tot ceea ce implică. De exemplu, incertitudinea, schimbările sociale, progresele științifice și chiar o pandemie.

Dacă există un lucru care pare să definească această nouă generație de tineri, sunt problemele lor cu sănătatea mintală. De fapt, în ciuda apartenenței la o populație care este mai conectată ca niciodată cu ceilalți, se simt mai singuri ca niciodată. Pe de altă parte, în mod firesc, există excepții și multe sunt definite de un entuziasm tineresc plin de vise, puncte forte și fericire.

Potrivit experților, efectele asupra sănătății mintale ale Covid-19 a afectat tinerii într-o măsură mai mare . Cu toate acestea, multe dintre aceste probleme erau deja latente. Circumstanțele pandemiei nu au făcut decât să ne arate  realitatea.

 Tinerii din Generația Z  sunt extrem de frustrați. Generația a fost educata în ideea că orice efort are beneficiul și răsplata lui. Cu toate acestea, a avea o pregătire excelentă nu înseamnă neapărat că își găsesc un loc de muncă care se potrivește cu abilitățile lor. De fapt, în general, piața muncii pentru tineri este precară. Sunt extrem de pretențioși, creativi și dedicați, dar știu că lumea nu oferă un răspuns adecvat nevoilor lor. În plus, este foarte probabil ca situația să nu se îmbunătățească în viitor. Acest lucru ajunge să genereze sentimente de apatie.

În zilele noastre, construcția „eu-ului” fiecărui copil și adolescent este hrănită și de lumea digitală. Cu alte cuvinte, imaginea pe care o au despre ei înșiși are o relație directă cu social media. În acest mediu își caută întăririle zilnice, se compară și încep, în multe cazuri, să-și urască corpurile sau să tânjească după alte vieți care sunt extrem de diferite de ale lor.

Prin urmare, se pare că generația Z are abilități slabe în probleme emoționale. Totuși, înseamnă asta că generațiile anterioare erau mai puțin emotive ? Nu neapărat, deoarece, în realitate, oamenii de 40 sau 50 de ani au crescut într-un context cu adevărat diferit de cel al adolescenților de astăzi.  Poate că problema este, parțial, supra-protecția pe care o primesc de la părinți. Genul care planează peste copiii lor, satisfăcându-le fiecare nevoie, făcându-le viața ușoară și răspunzând fiecărei cerințe. Părintii tind să „slăbească” și mai mult caracterul acestei noi generații.

Generația Z a fost crescută într-un context social din ce în ce mai individualist și polarizat . De asemenea, este adevărat comportamentul lor narcisist devine din ce în ce mai frecvent. Cultul sinelui, de a-și satisface propriile nevoi și de a obține ceea ce dorește în momentul prezent cu orice preț, atacându-l pe celălalt, pare a fi o constantă astăzi.

De fapt, tristețea tinerilor noștri este în mare măsură, rezultatul eșecului nostru ca societate.


Distribuie articolul