Germania vrea să vaccineze toţi adolescenţii cu vârste de peste 12 ani până la sfârşitul lunii august

Germania vrea să vaccineze toţi adolescenţii cu vârste de peste 12 ani până la sfârşitul lunii august
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Germania vrea să vaccineze toţi adolescenţii cu vârste de peste 12 ani până la sfârşitul lunii august

( Redacția  – G4Media.ro ) Germania va fi capabilă să vaccineze contra COVID-19 toţi adolescenţii de peste 12 ani de acum şi până la sfârşitul lunii august, dacă Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) dă undă verde pentru această vârstă, a indicat joi ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, scrie AFP. Guvernul şi regiunile sunt de acord pentru […]

( Redacția  – G4Media.ro )

Germania va fi capabilă să vaccineze contra COVID-19 toţi adolescenţii de peste 12 ani de acum şi până la sfârşitul lunii august, dacă Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) dă undă verde pentru această vârstă, a indicat joi ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, scrie AFP.

Guvernul şi regiunile sunt de acord pentru „ca o ofertă de vaccin să poată fi făcută de toţi cei cu vârste de 12-18 ani de acum şi până la finalul lunii august”, a declarat ministrul care se bazează pe o autorizaţie a vaccinului Pfizer/BioNTech din partea EMA pentru grupa de vârstă 12-15 ani în luna iunie.

Agenţia Europeană a Medicamentului şi-a început evaluarea la începutul lunii mai pentru a decide dacă extinde utilizarea vaccinului produs de cele două laboratoare la adolescenţi cu vârste de la 16 ani.

Statele Unite au dat undă verde folosirii sale pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

Niciun vaccin nu a fost administrat până în prezent copiilor care sunt mai puţin expuşi la cazuri severe de boală şi a căror vaccinare nu a reprezentat o prioritate.

Germania a crescut semnificativ ritmul campaniei de vaccinare în ultimele săptămâni, injectând peste un milion de doze în unele zile. Cinci milioane de persoane au fost vaccinate în aprilie, adică mai mult decât în cele trei luni anterioare, a subliniat ministrul.


Distribuie articolul