Gradina Copiilor din Bogdanita – Vaslui

Gradina Copiilor din Bogdanita – Vaslui
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Gradina Copiilor din Bogdanita – Vaslui

Omul sfinteste locul este o zicala din batrani in care se gaseste atat de mult adevar. Ne referim, de obicei, cand rostim proverbul, “Omul sfinteste locul “ la acei oameni in urma carora se vede ceva si mai ales la aceia care au sadit in noi samanta omului de calitate si care, prin exemplul personal […]

Omul sfinteste locul este o zicala din batrani in care se gaseste atat de mult adevar. Ne referim, de obicei, cand rostim proverbul, “Omul sfinteste locul “ la acei oameni in urma carora se vede ceva si mai ales la aceia care au sadit in noi samanta omului de calitate si care, prin exemplul personal ne-au aratat drumul potrivit pentru a trai cum se cuvine intr-o lume in care n-ai voie sa nu faci ceva util.

Nu de putine ori acestor oamenii se mai si neaga valoarea tocmai pentru ca insistenta cu care acestia se remarca, incercand sa faca numai fapte si lucruri pe placul societatii, fara sa doreasca sa fie priviti ca exceptii si recompensati pentru asta, starnesc invidia unora.

Astazi voi cauta sa povestesc despre initiativa demna de toata lauda a doi tineri, ingineri agronomi, care dupa terminarea studiilor s-au intors acasa in localitatea vasluiana Bogdanita, din judetul Vaslui. Sa-i cunoastem ei se numesc Anca-Elena Ursu si Silviu Fogoros, care aici in Bogdanita au infiintat o ferma cu produse eco ( fara chimicale), cu soiuri autohtone si exotice, ferma care poarta numele de Ferma Ursu.

Dar nu despre succesul acestora in afaceri vreau sa va vorbesc, cu toate ca ar fi multe de spus, dar va las placerea sa descoperiti singuri cautand pe internet.

O initiativa de suflet a acestor tineri o reprezinta proiectul “Gradina Copiilor din Bogdanita”, acesta idee a luat nastere la Ferma Ursu din dorinta de a face un loc, de munca, invatare si creatie, pentru copiii din Bogdanita. Nu stiu cate proiecte asemanatoare exista in Romania, dar in judetul Vaslui este unicat. Cei doi dorind sa ofere o sansa copiilor care doresc sa invete despre legumicultura invitandu-i pe acestia sa participe la diferite ateliere practice muncind si venind cu idei.

Ce pot sa mai spun, decat faptul ca cei doi sunt aidoma pietrelor care ramase pe loc s-au slefuit si se slefuiesc incontinuare, cu ocazia asta cunoscandu-si puterile si descoperindu-se ca profesionisti, dar si ca oameni.


Distribuie articolul