Hibernarea PSD-ului.

Hibernarea PSD-ului.

Oamenii de stiinta au sugerat pe baza unor observatii si semne aflate pe oasele fosilizate ale oamenilor preistorici ca acestia isi incetineau metabolismul, in perioadele crunte de iarna si dormeau timp de mai multe luni de zile pe an. Cum era posibil? Avand suficiente depozite de grasime corporala, oamenii preistorici puteau sa supravietuiasca timp indelungat […]

Oamenii de stiinta au sugerat pe baza unor observatii si semne aflate pe oasele fosilizate ale oamenilor preistorici ca acestia isi incetineau metabolismul, in perioadele crunte de iarna si dormeau timp de mai multe luni de zile pe an. Cum era posibil? Avand suficiente depozite de grasime corporala, oamenii preistorici puteau sa supravietuiasca timp indelungat in aceasta stare.

Facand o comparatie cu PSD-ul de astazi, constat ca situatia este aproape identica. Acest partid a intrat in hibernare, avand suficiente reserve de grasime si asteapta ca alegerile din 2024 sa le cada ca o pleasca, iar ei sa castige alegerile urmatoare, numai pe principiul ca actuala guvernare va pierde suficiente voturi datorita greselilor care le acumuleaza. Atunci, gandesc strategii acestui partid, ca oamenii vor spune: “Haideti din nou la guvernare, ca totusi cu voi a fost mai bine.” Dar un partid care nu actioneaza si nu reuseste sa transmita mesaje, catre populatie nu va reusi in opinia mea sa recastige puterea in 2024.

Totusi cei care isi inchipuie ca distrugand PSD-ul rezolva problemele simpatizantilor acestuia, sunt intr-o profunda eroare. PSD este intr-adevar imposibil de reformat rapid si profund, pentru ca asta ar insemna la renuntarea si identitatea membrilor si simpatizantilor proprii. O simpla cosmetizare, o operatie de lifting si poate o noua conducere a acestui partid, cred unii din “iluminatii” partidului ar fi de ajuns sa rezolve problema transformarii PSD intr-un partid european si globalist.

Personal am convingerea ca nu ar fi decat o spargere paguboasa a oglinzii si o mutilare traumatizanta a acelora care nu au nici forta si nici dorinta de a alerga dupa un tren pentru care nu au bilet si locuri rezervate. Desigur, ideal PSD ar trebui reformat, asa cum ar trebui modernizata intreaga clasa politica romaneasca. Totusi modernizarea unui partid indiferent care, nu se poate face temeinic decat modernizandu-i electoratul, iar acest fapt este un proces de lunga durata. Nu se rezolva numai printr-un congres ci prin masuri graduale, prin ridicarea nivelului de trai si cultural, a nivelului de intelegere si de adaptare, a populatiei, aspect pe care doar dezvoltarea tarii le poate gestiona cu sanse de succes.

PSD-ul asa cum este, cu bune sau cu rele, este un adevarat barometru national. Un mare numar de romani il simpatizeaza, iar fara modelul lui, acesti romani ar intra la randul lor in hibernare si momentul progresului acestora s-ar indeparta semnificativ.

De aceea afirm ca aceia care doresc prin efortul lor sa distruga PSD-ul, nu au viziune si nici repere si doar prostii sau nebunii sparg oglinda, atunci cand nu le place ceea ce vad in aceasta.


Distribuie articolul