IMO stabilește Ziua Internațională a Femeilor Marinar

IMO stabilește Ziua Internațională a Femeilor Marinar
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • IMO stabilește Ziua Internațională a Femeilor Marinar

( MI News Network ) IMO va celebra femeile din industria maritima și are scopul de a promova recrutarea, menținerea și promovarea  femeilor în sectorul maritim, consolidarea angajamentului IMO față de Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 5 al Națiunilor Unite (egalitatea de gen) și sprijinirea activității de abordare a dezechilibrului actual de gen în domeniul maritim. […]

( MI News Network )

IMO va celebra femeile din industria maritima și are scopul de a promova recrutarea, menținerea și promovarea  femeilor în sectorul maritim, consolidarea angajamentului IMO față de Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 5 al Națiunilor Unite (egalitatea de gen) și sprijinirea activității de abordare a dezechilibrului actual de gen în domeniul maritim.

Rezoluția invită statele membre ale IMO,intreaga  industrie maritimă și toți ceilalți implicați în efortul maritim să promoveze și să sărbătorească Ziua Internațională a Femeii în domeniul maritim într-un mod adecvat și semnificativ.

Secretarul general al IMO, Kitack Lim, a declarat: „Prin sarbatorirea acestei zile pentru femeile din domeniul maritim vom continua eforturile pentru atingerea ODD 5 privind egalitatea de gen. Este o continuare perfectă a temei din 2019 privind promovarea femeilor în domeniul maritim și a rezoluției Adunării adoptate în 2019. Mă bucur că statele membre s-au alăturat apelului de a realiza un mediu fără bariere pentru femei, astfel încât toate femeile pot participa pe deplin, în siguranță și fără obstacole la activitățile comunității maritime, inclusiv la navigația și construcțiile navale.”

Propunerea de stabilire a Zilei Internaționale a Femeii Marinar a fost aprobată de Comitetul de Cooperare Tehnică (TC) al IMO în septembrie 2021 și ulterior aprobată de Consiliul IMO în noiembrie 2021.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta