In Romania cei multi si sarmani pot face diferenta intre a scapa sau nu de Covid-19. Sa nu ii uitam in campania de vaccinare.

In Romania cei multi si sarmani pot face diferenta intre a scapa sau nu de Covid-19. Sa nu ii uitam in campania de vaccinare.
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • In Romania cei multi si sarmani pot face diferenta intre a scapa sau nu de Covid-19. Sa nu ii uitam in campania de vaccinare.

Autoritatile romane ar trebui sa gaseasca un mesaj in acest sens, care sa ajunga in cel mai indepartat catun din judet si din tara. Cred ca actuala cale in a prezenta saloanele de la ATI cu oameni intubati nu mai reprezinta o cale de a impresiona pe cei reticenti, aceste semnale risca sa provoace o […]

Autoritatile romane ar trebui sa gaseasca un mesaj in acest sens, care sa ajunga in cel mai indepartat catun din judet si din tara. Cred ca actuala cale in a prezenta saloanele de la ATI cu oameni intubati nu mai reprezinta o cale de a impresiona pe cei reticenti, aceste semnale risca sa provoace o reactie opusa fata de ce se asteapta de la oameni. Mesajele pozitive reprezinta calea catre lamurirea populatiei in privinta vaccinarii. Oamenii vor, dupa un an si jumatate de restrictii si privatiuni sa vada o raza de soare, in caz contrar revolta impotriva autoritatilor poate deveni periculoasa.

In toata istoria omenirii, oamenii au acceptat ca ceva inevitabil un razboi, dar cand acesta a durat prea mult si politicienii nu au transmis mesaje optimiste, totul a degenerat in revolte populare. Amintiti-va de Primul Razboi Mondial, oamenii pana la acest conflict erau obisnuiti cu o durata foarte limitata a razboaielor, aceasta conflagratie durand 4 ani a dus in cele din urma la schimbari majore in statele europene, instaurarea comunismului in Rusia, destramarea Imperiului Austro-Ungar, abdicarea Kaiserului Germaniei si transformarea acestei tari in  republica, sunt doar cateva exemple.

Autoritatile locale si nationale nu au voie sa-i uite pe cei multi, cei care nu au posibilitati, oameni la care informatiile  ajung mai greu. In mediul rural, in special, oamenii sunt mai putin educati, de aceea autoritatile locale trebuie sa gaseasca experti in comunicare pentru a transmite mesajele. Romania trebuie sa se ingrijeasca prin acesti experti in comunicare ca aceste mesaje legate de vaccinare sa ajunga in casa fiecarui roman, indiferent de cat de modest ar fi acesta.

In caz contrar neatingandu-se procentul in care putem vorbi de imunizarea de turma, exista riscul ca epidemia sa nu poata fi oprita. Astfel tot efortul va fi zadarnic, de aceea campania de vaccinare trebuie facuta pe intelesul tuturor. Degeaba vaccinam populatia urbana, daca la cativa kilometri de Vaslui , Barlad, Husi, Negresti, oamenii raman nevaccinati, fiind lasati in voia sortii. Acestia vor reprezenta un rezervor inepuizabil pentru virus, care va prospera, va suferi mutatii, iar cu timpul poate deveni rezistent la vaccin, facand vaccinul inutil.

Doctrina luptatorilor din trupele speciale, spune ca nimeni nu trebuie lasat in urma, tot asa sub nici o forma autoritatile statului nu trebuie sa lase pe cineva in urma, nu trebuie sa neglijeze si nici sa uite oamenii sarmani si neinformati. Este de datoria autoritatilor sa aiba grija de toti.


Distribuie articolul