In Romania, timpurile de mult nu mai sunt în concordanta logică şi morală cu realitatea si doleantele cetatenilor

In Romania, timpurile de mult nu mai sunt în concordanta logică şi morală cu realitatea si doleantele  cetatenilor
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • In Romania, timpurile de mult nu mai sunt în concordanta logică şi morală cu realitatea si doleantele cetatenilor

Discutiile legate despre alegerile parlamentare caracterizeaza precis si exhaustiv fizionomia clasei politice, dar si a poporului roman. Aceste discutii aprinse si pline de patima, daca nu ar fi existat, ar fi fost inventate de romani. Plictisiti, romanii vor sa se distreze cu ceva, ca sa le treaca de urat, mai ales in zilele acestea cu […]

Discutiile legate despre alegerile parlamentare caracterizeaza precis si exhaustiv fizionomia clasei politice, dar si a poporului roman. Aceste discutii aprinse si pline de patima, daca nu ar fi existat, ar fi fost inventate de romani. Plictisiti, romanii vor sa se distreze cu ceva, ca sa le treaca de urat, mai ales in zilele acestea cu pandemia si cu restrictiile dure . In cazul framantarilor legate de alegeri, cinstit vorbind, romanii nu tin mortis sa-si aleaga parlamentarii, ei simuleaza aceasta dorinta, ca sa nu moara de urat.

Imaginati-va dupa ce Parlamentul a fost ales, in urma scrutinului din 6 decembrie, iar 4 ani nu vor mai fi nici un fel de alegeri. Ce nenorocire ! Va imaginati ce plictiseala de moarte va pogori peste Romania si s-ar instala in viata noastra cotidiana ? Ce vom mai urmari la televizor ? Ce subiecte si teme se mai pot dezbate la televiziuni ? Ce va face, armata de analisti, sociologi, care ne explica in fiecare zi cat de rau este cu partidul de guvernamant, ce bine a fost si va fi daca PSD va veni din nou la butoane . Ce vor mai comenta editorialistii consacrati, ce va mai spune Cristoiu, Nistorescu si altii ? Dar ce vor mai discuta romanii, prin gari, la nunti, la botezuri, la inmormantari ? Era sa spun prin piete, dar de luni acestea se inchid.  Cu ce se va ocupa PSD-ul? Despre ce va mai vorbi la televizor Premierul Orban? Ca doar no’ sa inceapa sa vorbeasca, “Doamne fereste”, despre salarii, locuri de munca, relansare economica, lucruri care pot enerva poporul, il pot indispune.

Poporul, dragii mei, este aidoma unui copil, el trebuie ocrotit, trebuie sa te porti atent cu el, sa gasesti subiecte relaxante sau distractive, pe care sa le prezinti la televizor sub titlu pompos de “Breaking News”,  nu deprimante, cum sunt cele legate de calitatea vietii, de cosul zilnic, de hotii, coruptie, iar “smecherii” de la PSD si PNL cunosc acest aspect. Subiectele legate de alegeri, certurile simulate si scandalurile regizate dintre psd-sti si pnl-isti, iti pemite sa mentii treaz interesul cetateanului fata de tara, dar fara sa-l traumatizezi cu subiecte legate de criza economica care este pe cale sa vina, sau cu subiecte legate de somaj, salarii, pensii, pensii speciale si preturi.

Dupa data de 6 decembrie, mai ales daca PSD sau PNL vor manevra solitar sau impreuna, inca nu au cazut de acord, daca vor reedita USL-ul, Romania va intra intr-o faza trista de destabilizare nu numai economica si politica, dar si morala. Discutiile despre parlamentare cimenteaza natiunea, iar alegerea la guvernare a PSD sau PNL cu o majoritate covarsitoare ar demoraliza societatea.  Ganditi-va bine, pe 6 decembrie la acest lucru.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta