Începe bătălia pentru postul de manager al spitalului din Bârlad!

Începe bătălia pentru postul de manager al spitalului din Bârlad!
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Începe bătălia pentru postul de manager al spitalului din Bârlad!

( Cezara MIRONICĂ – Vremea Noua Vaslui ) CONCURS DUR… Pentru funcția de manager al spitalului bârlădean, actualmente suport Covid -19, au depus dosarele doi candidați: Daniela Boș, manager în funcție, al cărui mandat expiră în curând și Mircea Iosipescu, actualmente director al Direcției de Administrare a Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor Bârlad, fost șef al […]

( Cezara MIRONICĂ – Vremea Noua Vaslui )

CONCURS DUR… Pentru funcția de manager al spitalului bârlădean, actualmente suport Covid -19, au depus dosarele doi candidați: Daniela Boș, manager în funcție, al cărui mandat expiră în curând și Mircea Iosipescu, actualmente director al Direcției de Administrare a Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor Bârlad, fost șef al Serviciului de Investigații a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Vaslui. Ambii și-au depus dosarele pentru a participa la concursul organizat de Consiliul de Administrație al SpitaluluI Municipal de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad , care va avea loc  în perioada  5- 24 februarie.

Concursul se anunță unul foarte interesant, având în vedere că, din culise se aude că autoritatea locală, mai precis primarul Dumitru Boroș, are nemulțumiri mari legate de cele ce se petrec în spital. Actualul manager Daniela Borș n-a prea avut „sânge” ca să reacționeze, ba din contră, se spune că nici n-a prea vrut să reacționeze la ele, iar neregulile și furăciunile din această instituție trebuie să înceteze! Cei doi candidați nu sunt prea vorbăreți cu presa, mai ales că, așa cum era de așteptat, candidatura fostului șef al Criminalității Economice din Poliția Vaslui la conducerea spitalului, deranjează niște afaceriști „iluminați”, care speră să ajungă să îngenuncheze iar instituția sanitară pe care au ținut-o doar ca pe o „vacă de muls” bani publici. Deja și-au trimis „trompeta” iluminată la un post de televiziune la fel de „iluminat” ca el, pentru a ataca … ei știu ce și de ce. Trecând la candidații înscriși pentru concurs, aceștia au fost foarte scurți în declarații:

Daniela Borș: „Sunt două dosare depuse, o să vedeți totul pe site-ul spitalului, nu am ce declarație să dau! Cel mai bun să câștige”, a spus aceasta ieri, pentru ziarul Vremea NOUĂ.

Mircea Iosipescu: „Mi-am depus dosarul pentru că țin la acest oraș. Deși familia nu a fost de acord, eu am spus că o fac pentru Bârlad. Atât. Nu am timp de declarații, am de studiat și de întocmit un proiect”, a spus Mircea Iosipescu vineri, după depunerea dosarului.

Concursul va avea două etape

Prima este etapa de verificare a îndeplinirii de către candidați  a condițiilor stabilite în anunțul de concurs – care va avea loc astăzi, 8 februarie, etapa fiind eliminatorie. Urmează a doua etapă, cea de susținere publică și de evaluare a proiectului de management – care se va desfășura în Sala de ședințe  a Spitalului Municipal de Urgență  ”Elena Beldiman” Bârlad la data de 19 februarie, ora 10.00.

Tema proiectului de management   este la alegerea candidatului din următoarea listă de 5 teme, care va fi adaptată la problemele Spitalului Municipal de Urgență”Elena Beldiman” Bârlad: planificarea și organizarea serviciilor de sănătate la nivelul spitalului;  siguranța și satisfacția pacientului; managementul călității serviciilor medicale; managementul resurselor umane; performanța clinică și financiară a activităților spitalului.

Rezultatele verificării  dosarelor se vor afișa astăzi, 8 februarie, ora 14.00. Contestarea rezultatelor analizei dosarelor se poate face la secretariatul comisiei de concurs în termen de 24 de ore de la afișare. Proiectele de management se publică pe pagina de internet a spitalului în data de 12 februarie, ora 14.00.  Susținerea publică a proiectului de management de către candidați va avea loc la data de 19 februarie, ora 10.00 în sala de ședințe a Spitalului Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad. Rezultatele  se afișează la sediul instituției sanitare și se publică pe pagina de internet a spitalului până la data de 22 februarie, ora 14.00.  Candidații  au dreptul să conteste  rezultatele la această probă în termen de 24 de ore de la data publicării rezultatelor.  Rezultatele finale ale concursului  se afișează la sediul spitalului și se publică pe pagina de internet a spitalului la data de 24 februarie, ora 14.00.

Important!

Mass-media  și persoanele  interesate  să participle la susținerea publică a proiectului de management vor transmite până la data de 16 februarie ora 14.00 pe adresa de e-mail spitalul.municipal.bârlad@gmail.com, solicitările de participare, cu precizarea numelui și prenumelui, și eventuale întrebări pe care vor să le adreseze candidaților în legătură cu proiectul de management.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta