Intre saracie si umilinta

Intre saracie si umilinta
Elderly 95 years old woman sitting miserably at the table at home and counting remaining coins from the pension in her wallet after paying the bills.

De-a lungul istorie in momentul cand o guvernare nu putea sa asigure cetatenilor hrana de toate zilele, cauta sa gaseasca un dusman fals catre care indrepta nemultumirea celor flamanzi. Acum in Romania dusmanul fals este prezentat poporului de catre partide ca fiind partidul USR careia politicienii si de la PSD, PNL sau UDMR ii aduc […]

De-a lungul istorie in momentul cand o guvernare nu putea sa asigure cetatenilor hrana de toate zilele, cauta sa gaseasca un dusman fals catre care indrepta nemultumirea celor flamanzi. Acum in Romania dusmanul fals este prezentat poporului de catre partide ca fiind partidul USR careia politicienii si de la PSD, PNL sau UDMR ii aduc acuze care mai de care mai bizare, fara a putea dovedi afirmatiile facute.

Imediat dupa terminarea Primului Razboi Mondial, nazistii lui Hitler subventionati de catre clasa avuta a Germaniei au gasit tapul ispasitor pentru a abate atentia poporului de la adevaratul vinovat de hiperinflatia si guvernarea dezastruoasa, in postura evreilor, declansand Holocaustul. Acum cei de la PSD si PNL incearca sa arate populatiei ca USR este vinovat pentru situatia pandemica, sociala si economica a tarii.

Da, o ducem prost, avem saracie, coruptie, birocratie, pandemie, dar principalul esec este altul. Clasa politica in cei 32 de ani nu a reusit sa le redea romanilor convingerea ca aici este casa lor si ca trebuie singuri sa faca curatenie. Intreaga clasa politica din Romania este incapabila sa inteleaga ca umilinta se suporta mai greu decat saracia. Si in loc sa caute tapul ispasitor, se se vaite sau sa injure, ar trebui sa aiba, cred o tema de meditatie despre umilinta si saracie.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta