Intrebari despre moralitate si nu numai.

Intrebari despre moralitate si nu numai.
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Intrebari despre moralitate si nu numai.

Astfel, din punctul meu de vedere, înlăturarea de la putere a PSD în 2019 si venirea în capul mesei a PNL nu a scos Romania din criza, ci, dimpotriva, a aruncat-o în una şi mai periculoasa, cea de moralitate. Ceea ce traieste azi, Romania, este o criza profund morala. PNL s-a dovedit a fi, în […]

Astfel, din punctul meu de vedere, înlăturarea de la putere a PSD în 2019 si venirea în capul mesei a PNL nu a scos Romania din criza, ci, dimpotriva, a aruncat-o în una şi mai periculoasa, cea de moralitate. Ceea ce traieste azi, Romania, este o criza profund morala. PNL s-a dovedit a fi, în realitate, o grupare de “smecheri” cinici, sfasiata din interior de interese economice egoiste.  Pentru ei Romania nu e patrie, ci teatru de razboi unde se da batalia pentru reampartirea ciolanului. Politicienii pnl-isti apar in fiecare zi, pe ecran şi fac ceea ce au facut dintotdeauna, la fel ca omologii lor psd-isti, mint poporul cu televizorul.

 Atunci care sa fie solutia? Sincer nu stiu. Cred ca daca mai multi oameni din tara aceasta daca isi pun intrebari asemanatoare nu este totul pierdut, mai avem o sansa pe care nu trebuie sa o ratam.

Vorbind de moralitate, va intreb sincer ati vazut vreun politician de la PSD sau PNL, in cei 30 de ani, suferind de insuficienta morala in politica ? Daca l-ati vazut, cum il cheama, fiinca vreau sa-l vad si eu. De trei decenii, in care traim in capitalism, avem o economie libera, iar cetateanul are dreptul la initiativa economica, ma intreb daca mai este normal sa luam ca reper de moralitate principiul comunist ca numai omul sarac si cu pantalonii “rupti in fund” poate fi exemplul politicianului moral.

Mi se pare acum la trei decenii de la Revolutie, sa admiti ca un om care sta intr-o “vagauna” este mai moral decat unul care datorita curajului, riscului si initiativei economice este imoral. Traim intr-o societate bolnava, daca admitem ca in Romania, un nivel de viata omenesc poate sa-l atinga numai un hot, ca numai un hot poate avea o casa normala si un anumit confort, iar pentru a fi moral trebuie sa traiesti ca un pusnic, iar daca incerci sa treci mai sus de saracie esti categorisit ca imoral si hot.

Nu vi se pare ca saracia naste mai multa imoralitate? De ce in Romania un om harnic, cinstit cu spirit de initiativa si un pic bogat este declarat prin definitie, imoral si nu este bun de politician. Am pus aceasta intrebare deoarece m-am saturat de gandirea comunista care mai persista in societatea romaneasca. In rest nu am nimic cu nimeni, fiinca viata este frumoasa, indiferent daca traim in saracie sau bogatie, ea merge inainte si merita sa fie traita curat si din plin.

Dumneavoastra ce parere aveti?


Distribuie articolul