ÎPS Teodosie: „Femeia a început păcatul! Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri! Are condiţia slăbiciunilor sale“

ÎPS Teodosie: „Femeia a început păcatul! Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri! Are condiţia slăbiciunilor sale“
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • ÎPS Teodosie: „Femeia a început păcatul! Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri! Are condiţia slăbiciunilor sale“

( Redacţia – Ziaristii.ro ) IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și prelatul-problemă al Bisericii Ortodoxe Române, a avut o intervenție halucinantă, desprinsă din noaptea Evului Mediu Întunecat, în emisiunea Dialog duhovnicesc difuzată la Radio Dobrogea. Prelatul a explicat că femeile n-au ce să caute în funcțiile de conducere ale Bisericii pentru că le sunt inferioare bărbaților […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și prelatul-problemă al Bisericii Ortodoxe Române, a avut o intervenție halucinantă, desprinsă din noaptea Evului Mediu Întunecat, în emisiunea Dialog duhovnicesc difuzată la Radio Dobrogea. Prelatul a explicat că femeile n-au ce să caute în funcțiile de conducere ale Bisericii pentru că le sunt inferioare bărbaților și pentru că poartă vina de a fi adus păcatul pe Pământ.

Arhiepiscopul, remarcat în ultimii ani prin pozițiile sale dure, ultraortodoxe și chiar extremiste, a devenit de la începutul pandemiei un portstindard al mișcării conspiraționiste și anti-vacciniste.

Până să ajungă să vorbească despre păcatele primordiale ale femeilor, IPS Teodosie a uitat să pomenească despre ale sale, mult mai concrete și mai recente: a fost turnător la Securitate pe vremea lui Ceaușescu, sub numele de cod “Mache”.

Acum, IPS Teodosie dă lecții și ține discursuri de un obscurantism feroce, invocând, ca acum 1.000 de ani, presupusa superioritate a bărbatului și vină permanentă și originară a femeii.

Trebuie menționat că, inițial, Iisus Hristos nu a pomenit niciodată despre faptul că femeile le-ar fi inferioare bărbaților și că n-ar putea fi lideri religioși. Cercetătorii au descoperit că aceste mențiuni au fost făcute, sute de ani mai târziu, de teologi cunoscuți și sub numele de “Părinții Bisericii”. Aceștia, pentru a elimina concurența femeilor, au introdus în dogme argumente precum cele invocate acum de IPS Teodosie.

Ce a spus IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la Radio Dobrogea

„Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei.

Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia.

Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă pentru că ne spune Sfântul Ioan Gură de Aur că dacă n-ar fi fost păcatul, nu astfel s-ar fi înmulţit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeieşti care le-a zis înainte de păcat: creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi Pământul.

Ei nu îşi cunoşteau intimităţile înainte de păcat, erau îmbrăcaţi în har strămoşii noştri şi atunci luaţi ceea ce v-am spus, femeii i s-a spus «În dureri vei naşte fii».

Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri.”


Distribuie articolul